Vali Canbolat: "Mücadelemiz daha bitmedi"

Vali Canbolat: "Mücadelemiz daha bitmedi"

Konya Valisi Yakup Canbolat, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Hain parelel çetelerle mücadelemiz henüz bitmemiştir. Kamu görevlilerimizin ve vatandaşlarımızın uyanık olmasının, rehavete kapılmamasının, kamu düzenini bozmaya çalışan provokatörlere karşı da sağduyulu ve dikkatli hareket edilmesinin büyük önem arz ettiğini belirtmek istiyorum." dedi.

Canbolat, yaptığı açıklamada, özgür seçimlerle şekillenen milli iradeye, milletin bizzat seçtiği Cumhurbaşkanına, millet egemenliğinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisine, hükümete, hukuk devletine ve demokrasiye karşı gerçekleştirilmek istenen hain bir darbe girişimiyle milletin karşı karşıya kaldığını belirtti.

Türkiye'nin anayasal düzenini değiştirerek, ülke ve milletin geleceğini karartmayı amaçlayan vatan hainleri ve paralel çetelerin darbe girişimine karşı, milli iradeye sahip çıkarak tüm benliğiyle ayağa kalkan, demokrasiye olan bağlılığını yüksek sesle haykıranKonyalılara teşekkür eden Canbolat, hukukun üstünlüğü ve demokratik düzenin korunması konusunda milletin gösterdiği kararlı iradenin her türlü takdire şayan olduğunu bildirdi.

Devletin, hükümetin ve milletin, dimdik ayakta olup gerek içeriden, gerekse dışarıdan gelen her türlü şer odaklarını ve ülkeyi bölmeye çalışan vatan hainlerinin oyunlarını başlarına yıkmaya muktedir olduğunu ifade eden Canbolat, şunları kaydetti:

"Kendi meclis binalarını bombalayacak, masum vatandaşlarımıza kurşun sıkacak kadar kahpeleşen bu ihanet şebekesine, darbecilere asla geçit verilmemiştir, verilmeyecektir. Konyamızda da bu hain darbe girişimine karşı gerekli her türlü tedbirleri alarak başarısız kılan milli iradeye sahip çıkarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden başta İl Emniyet Müdürlüğümüze, hain çetelerle birlikte hareket etmeyen askerimize, adli, mülki, mahalli idarelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, siyasi parti temsilcilerimize, basın kuruluşlarımıza, bu davaya sahip çıkan tüm kişi ve kurumlarımıza teşekkür ediyor, kendilerini tebrik ediyorum. Hain parelel çetelerle mücadelemiz henüz bitmemiştir. Kamu görevlilerimizin ve vatandaşlarımızın uyanık olmasının, rehavete kapılmamasının, kamu düzenini bozmaya çalışan provokatörlere karşı da sağduyulu ve dikkatli hareket edilmesinin büyük önem arz ettiğini belirtmek istiyorum."