Vali Canbolat'tan bayram mesajı

Konya Valisi Yakup Canbolat, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Vali Canbolat'tan bayram mesajı

Vali Canbolat'ın mesajı şöyle:
Sosyal dayanışmanın, sevgi, saygı ve hoşgörü anlayışının zirveye ulaştığı, rahmet ve mağfiret ayı olarak tanımlanan Mübarek Ramazan ayını birlik ve beraberlik içerisinde, İslam ve insan kardeşliğini yaşamaya çalışarak ve sofralarımızı paylaşarak geride bıraktık. Bu mübarek ayın mükafatı olan Ramazan Bayramını idrak ederken maalesef vatan hainleri ile mücadelede toprağa verdiğimiz aziz şehitlerimizin hüznünü ve burukluğunu da hep birlikte yaşıyoruz.

Birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize gölge düşürmek isteyen eli kanlı terör örgütleri maalesef bu mübarek ayda bile kurduğu tuzaklarla sivil, asker, polis demeden vatandaşlarımızın canına kastetmeye devam etmiştir. Ramazan ayında gerçekleştirilen bu eylemler terör örgütlerinin manevi ve insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının çok açık kanıtıdır. Yapılan kalleşçe eylemleri şiddetle kınıyor, bu vesile ile tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla yad ediyor, yakınlarına cenab-ı Allahtan sabr-ı cemil niyaz ediyorum.

Hepimizin malumu olduğu üzere; dini bayramlarımız bütünleştirici özelliği ile toplumda insanların ortak değerler etrafında kenetlendiği,  birlik ve beraberlik, hoşgörü ve paylaşma duygularının yoğunlaştığı kırgınlıkların küskünlüklerin unutulduğu manevi değeri çok yüksek özel ve önemli günlerimizdir. Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe açılan kapılardır. İçinde bulunduğumuz sıkıntılar dikkate alındığında birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesi anlamında dini bayramlarımızın en iyi şekilde değerlendirilmesi ve idrak edilmesi şüphesiz hem ailelerimiz hem de toplumumuz için büyük önem arz etmektedir.

Yardım etmek, kim olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin güçsüzün muhtacın yanında olmak Büyük Türk Milletinin en güzel hasletlerindendir. Bu hasletleri yaşatmak adına bayramları fırsat bilerek büyüklerimizi, yaşlılarımızı, muhtaç, yoksul, kimsesiz, yetim ve öksüzlerimizi, kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizin ailelerini ziyaret etmeye muhakkak özen gösterelim. Onları yalnız bırakmayalım. Bu kaynaşma ve paylaşma gününde, vatanlarından uzak kalan ve bize sığınan kardeşlerimizde dahil herkesi kucaklayalım. Bir ve diri olalım. Sıkıntıların paylaştıkça azalacağını, mutlulukların ise paylaştıkça çoğalacağını unutmayalım. Bayramların toplumun bütün kesimleri tarafından paylaşıldığı oranda değerleneceğini, güzelleşeceğini, anlam kazanacağını bilelim ve herkese hatırlatalım.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta birlikte çalıştığımız değerli mesai arkadaşlarım olmak üzere Konyalı hemşerilerimin, aziz Milletimin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını içtenlikle kutluyor, bu Mübarek ayda yaşadığımız güzel hasletleri her daim yaşamak ve yaşatmak temennisiyle herkese sağlık, huzur ve mutluluklar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

“Bu e-posta mesajı ve onunla iletilen tüm ekler sadece yukarıda isimleri belirtilen kişiler ya da kuruma özel olup, özel bilgiler içerebileceği gibi gizlilik yükümlülüğü de taşıyor olabilir. Mesajın yetkili alıcısı veya alıcısına iletmekten sorumlu kişi değilseniz, mesaj içeriğini ya da eklerini kullanmayınız, kopyalamayınız, yaymayınız, başka kişilere yönlendirmeyiniz ve mesajı gönderen kişiyi derhal e-posta yoluyla haberdar ederek bu mesajı ve eklerini herhangi bir kopyasını muhafaza etmeksizin siliniz. Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı bu mesajın içeriği ile ilgili olarak hiçbir hukuksal sorumluluğu kabul etmemektedir. Bu mesajda ve ekindeki dosyalarda bulunan tüm fikir ve görüşler sadece adres yazarına ait olup, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığının resmi görüşünü yansıtmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı e-posta içeriğine yetkisiz olarak yapılan müdahaleden, e-postanın zararlı yazılım içermesi ve/veya bilgisayar sisteminize verebileceği herhangi bir zarardan sorumlu değildir.”