Vali Çiçek; "O teröristlerden bir iğne bile kalmayacak"

Muğla Valisi Amir Çiçek ve AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ile Nihat Öztürk Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.
Vali Çiçek; "O teröristlerden bir iğne bile kalmayacak"

Muğla Valisi Amir Çiçek ve AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ile Nihat Öztürk Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.

Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürünü sert bir dille uyaran Vali Amir Çiçek, "FETÖ denen lanetlerden burada bir iğne parçası dahi kalmayacak. Okulda eksik bir şey varsa devletin imkanları ile tamamlayan. O pisliklerin hiçbir şeyini bu okulda istemiyorum" diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında el konulan ve ismi 15 Temmuz tarihinde şehit olan vatandaşlardan birisi olan ve ismi Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirilen okula Muğla Valisi Amir Çiçek beraberinde AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ile Nihat Öztürk'ün yanı sıra Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Milli Eğitim Müdürü Celaleddin Ekici ve AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan ile birlikte ziyaret edip okulu gezdiler. Okulun gezilmesi esnasında sınıfların kapısındaki yazıların önceki okul yönetimi tarafından olup olmadığını soran Vali Amir Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan'a sinirli sözlerle, "FETÖ denen lanetlerden burada bir iğne parçası dahi kalmayacak. Okulda eksik bir şey varsa devletin imkanları ile tamamlayan. O pisliklerin hiçbir şeyini bu okulda istemiyorum. Çok şükür devletimiz bizlere olanak sağlıyor. Şimdiye kadar vatandaşımızın iyi niyetle verdiği hayır paraları ile devletimizi yıkmaya çalışan o teröristlerin hiçbir malzemesini bu okulda istemiyorum diye konuştu.Okulun gezilmesinin ardından Okul Toplantı salonunda öğrencilerle buluşan heyet bir süre öğrencilerle ve velilerle sohbet etti.

"Bu Okulda Vatansever Öğrenciler Yetişecek"

Toplantı salonunda 15 Temmuz Şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer; "Yeni tahsis edilen bu binada eğitim öğretimin hayırlı olmasını diliyorum.Geleceğe hazırlanan gençlerimizin buradan başarılı bir şekilde hayata atılmalarını diliyorum. 15 Temmuz da Demokrasi ve Cumhuriyet mücadelesi verildi. Biz bunların bedelini hep ödedik ödemeye devam edeceğiz. Bu ülkede güçlü bağımsız olmak istiyorsak dünya ile mücadele edebilir bir eğitim almamız şart. Çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için iyi eğitim şart. Anadolu da bağımsızlık için büyük mücadele verdik. Düşüncesi, vicdanı hür gençler yetiştirerek Atatürk'ün gösterdiği hedefe eğitimle, ulaşılabilir. 15 Temmuz da vatanına milletine bağlı milletimiz sokağa döküldü. İnşallah 15 Temmuz ve benzeri durumlarla bir daha karşılaşmak istemiyoruz. Zor bir coğrafya da yaşıyoruz. Emperyalist güçler sömürge arıyor. Bizler her şekilde dünyayı ve sistemini kavrayacak bir eğitimle rekabet etmeliyiz. Öğretmenlerimize büyük iş düşüyor. İyi nesil yetişmesi bilgiyle olur. Milli Eğitim önemli, gençlerimizin iyi yetişmesi çok önemli. Kendi savunmasını üreten ve her anlamda gelişmiş ülke önemli. Irakta 1 milyon, Suriye de keza öyle. Bizler bölgemizde güçlü olmak durumundayız. 15 Temmuz gösterdi ki birlik beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Okulun ülkemizi hayırlı olmasını diliyorum."dedi.

Milletvekili Hasan Özyer'in konuşmasının ardından öğrenci ve velilere seslenen Muğla Valisi Amir Çiçek; "Her eğitim kurumunun yanında olan bir insanım. Geçmişi dikkate aldığımız da bu okulların talihsizliği vardı. İmam Hatip Meslek Lisesi bunlara uygulanan ayrıcalıklı durumlar vardı. Artık bu durumlar ortadan kalktı. Bahane kalmadı okulumuzda var yeterince de açılıyor.15 Temmuz gecesi yaşanan olaylardan herkesin bir ders alması gerekiyor" diye konuştu. Anne, baba ve öğretmenlerin 15 Temmuzu iyi okuması gerektiğini söyleyerek konuşmasını sürdüren Vali Çiçek, "O kalkışmanın ne olduğunu iyi anlamak lazım. Artık vatandaşlarımız 15 Temmuzu çok anladı herkes cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydana indiler bir oldular. Bu süreçte şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu. Rabbim onlara güç kuvvet versin. Bizleri 15 Temmuz da vatandaşlarımızı yalnız bırakmadı. Çocuklarımız en iyi şekilde yetişecek özellikle gazi ve şehit çocuklarını kesinlikle yalnız bırakmayacağız. Onlara sonuna kadar sahip çıkacağız. Bizler bu okulları onların ellerinden almadık millete teslim ettik onların kullanımına verdik. Buralarda vatanına ve milletine bağlı nesiller yetişecek, ülkesine sahip çıkacak" ifadelerini kullandı.

Vali Çiçek; "O teröristlerden bir iğne bile kalmayacak"

Vali Çiçek; "O teröristlerden bir iğne bile kalmayacak"

Vali Çiçek; "O teröristlerden bir iğne bile kalmayacak"

Vali Çiçek; "O teröristlerden bir iğne bile kalmayacak"

Vali Çiçek; "O teröristlerden bir iğne bile kalmayacak"

Kaynak: