Vali Erol'dan Öğretmenler Günü mesajı

Vali Muammer Erol'un Öğretmenler Günü dolayısyla yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:
Vali Erol'dan Öğretmenler Günü mesajı

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını kabul ettiği 24 Kasım 1928 tarihini 1981 yılından beri her yıl hep birlikte "Öğretmenler Günü" olarak kutluyoruz.

Bilindiği üzere eğitim; en basit şekliyle dünyadaki en değerli varlık olan insanı yetiştirme ve şekil verme sanatıdır.Her meslek saygın ve önemlidir.Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir önem ve kutsallık taşımaktadır. Öğretmenlerimiz; sevgi ve fedakârlık isteyen ve ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görevi icra etmektedirler. İşte bu husus, öğretmenlerimizi dünyanın en zor, ama aynı zamanda en onurlu mesleğinin mensubu yapmaktadır.

Öncelikle; bu kutsal ve zor görevi büyük bir sorumluluk anlayışı içinde, ülkemizin en ücra köşelerinde fedakârca yerine getiren, vatanımıza, milletimize ve insanlığa hayırlı hizmetler verecek yeni nesilleri yetiştirmek için mücade eden, tüm eğitim camiamızın bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Öğretmenlerimizin insandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge ve fedakar kişiler olduklarını  biliyorum. Günümüzde yaşadığımız tüm olumsuzluklara ve sıkıntılara rağmen onlara güveniyor, yetiştirdikleri yeni nesillerin; bilimsel gelişmelere açık, okuyan ve okuduğunu anlayan, sorumluluk duygusu gelişmiş, insani, milli, manevi ve ahlaki değerlere saygılı, geleceğimizin teminatı nesiller olacağına samimiyetle inanıyorum.Görevini hakkıyla ve layıkıyla yerine getiren öğretmenlerimizin hakkının hiçbir şekilde ödenemeyeceğini düşünüyorum. İlimizde de bu kutsal görevin sorumluluklarının en şekilde yerine getirilmesini beklerken, aynı zamanda başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamızın bu zor görevin sorumluluğuna ve onuruna yakışır özlük haklarına da en kısa zamanda kavuşmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; İlimizde ve Ülkemizde görev yapan tüm öğretmenlerimizin "Öğretmenler Gününü" tekrar içtenlikle kutluyorum. Başta başöğretmen M.K.Atatürk'ü, görevi başında şehit olmuş aziz eğitim şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş, hepimiz üzerinde hakkı olan öğretmenlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum. Emekliye ayrılan, halen görevde olan ve bu göreve yeni başlayan tüm öğretmenlerimize aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve başarılı güzel günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."