Murat Can

Murat Can

VALİ EROL'U FIRSATA ÇEVİRMEK

VALİ EROL'U FIRSATA ÇEVİRMEK

Her valiler kararnamesi ayrı bir heyecandır. Gidenler, kalanlar, yerine gelenler, ilk defa vali olanlar ve merkeze alınanlar. Sevinenler ve üzülenler.

 

Biz giden Valimiz Sayın Aydın Nezih Doğan’dan memnunduk. Kendiside şehrimizden mutlu ayrılmıştır umarım. Gerçi mutlu olduğu şehirde insan ayrılırken hüzünlenir ama yeni başlangıçlarda güzeldir sonuçta. Tabi peşin peşin söyleyeyim. Gelen Valimiz Sayın Muammer Erol’dan da memnunum.

 

“Tanımıyorsun, nasıl memnun oluyorsun?” denilebilir. Ancak bir insanı değerlendirmek için şahsen tanımak gerekmiyor bazen. Hakkında konuşulanlarda önemli bir gösterge olabiliyor.

 

Vali Bey’in Elazığ’dan Konya’ya atandığını duyunca şöyle bir sorayım dedim. Hakkında güzel şeyler işittim. Hizmet ettiği yerlerde iyi anılması çok iyi. Bu yüzden Sayın Valimiz Muammer Erol’un Konya Valiliği’ne atanması çok isabetli olduğunu düşünüyorum.

 

Ankara’da dost meclisinde sayın Valimizin bahsi geçti. Kendisiyle birlikte çalışan bir ahbabıma sordum. “Nasıl birisidir?” diye. Hakkında güzel şeyler anlattı.

 

“Tek cümleyle tanımlayın” dedim.

 

“Gayet muttarid bir zattır” dediler.

 

 

Malumumuz Vali Bey İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcısı olarak çalıştı. Ardından Elazıg’a Vali olarak atandı. Sonrasında ise Konya.

 

Sayın Muammer Erol, Konya için oldukça uygun bir profil.

 

Aslında ‘muttarid’ tanımlaması bu yüzden önem taşıyor.

 

Bir insanı değerlendirirken bizler inanç sistemlerini de önemseriz. Çünkü şehrin yöneticilerinin yönetilenlere benzemesini önemseriz.

 

Yönetici olduğu toplumun dinamiklerine yabancı olan yöneticilerin o şehre kaybettirdiği zaman ne kadar bariz ise, toplumla barışık yöneticilerinde o şehre katacağı pek çok şey olduğunu düşünüyorum ben.

 

Bu yüzden şanslıyız.

 

Elazığ maalesef Vali Bey’in kıymetini bilemedi. Elazığ medyasında ve akabinde ulusal medyada çıkan haberlerle kendisi yıpratılmak istendi. Hayat tarzını sorgulayan ve değerleri eleştiri konusu yapan bu tutumların Konya’da tezahür etmemesini temenni ediyorum ben.

 

Sayın Vali Muammer Erol’un Konya’ya atanması arkasında Başbakanımızın durduğunun da bir göstergesi bana göre. Öyleyse bize düşen şehir olarak bu durumu avantaja çevirmek.

 

Bu vesile ile Konya ukelasının güzide temsilcilerine bir uyarıda bulunmak istiyorum.

 

Başbakan kimseyi durduk yere genel sekreter yardımcısıyken vali, sonrasında ise Konya Valisi yapmaz.

 

Bu işaretleri iyi okuyun. Hatta bu durumdan vazife çıkartın ve nasıl avantaj sağlarız diye hesabını yapın.

 

Arkasında hükümet ve lider desteği olan Muammer Erol’un bu durumunu Konya hesabına değerlendirin.

 

Konya’nın önemli meselelerini Vali Bey’e iyi anlatın ki, Vali Bey projelere sahip çıksın, sorunlar çözüme kavuşsun.

 

Sayın Başbakanımıza Konya’ya yaptıkları için ne kadar teşekkür etsek az. Sadece şu hızlı treni alsanız kıymet tablosunda koyacak yer bulamazsınız.

 

Yıllar önce duble yolumuz olacak mı diye tartışırken bugün kimse Ankara seyahatlerinde karayolunu kullanmaz oldu. Geldiğimiz nokta açık.

 

Hükümet yine büyük bir kıyak geçerek Mavi Tünel projesiyle Konya Ovası’na gelen suyu evlerimize kadar ulaştırıyor. Belediye protokol imzalama kısmında işleri savsaklamış olmasaydı şimdiye kadar bitmişti belki de.

 

Şehrin büyümesi adına sahiplenilmesi gereken hala önemli projeler var.

 

Hızlı trenin Antalya etabından tutunda, Konya’nın demiryoluyla Mersin Limanına bağlanması gibi daha pek çok hayati projenin Sayın Vali ve siyasilerin omuz vermesi neticesinde gerçekleşeceğine dair güçlü bir umudum var.

 

Evet, Valimizi bulduk. Allah kısmet ederde, yerel seçimlerden de Konya adına hayırlı bir netice çıkarsa 2023 vizyonun da Konya’yı kimse tutamaz.

Bu vesile ile Şehrimize Vali olarak atanan Sayın Muammer Erol’a hayırlı olsun temennilerimi sunuyorum.

Bu yeni dönem hem Vali Bey’e, hem de Konya’mıza hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Can Arşivi
SON YAZILAR