Vali Karaloğlu: “100 yıllık dönüşümü,iki haftada yaptık”

Demokrasi Nöbeti'ne devam eden Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "İki haftada, devletimizde öyle bir yapısal dönüşüm başladı ki, yüzyılda yapacağımız...
Vali Karaloğlu: “100 yıllık dönüşümü,iki haftada yaptık”

Demokrasi Nöbeti'ne devam eden Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "İki haftada, devletimizde öyle bir yapısal dönüşüm başladı ki, yüzyılda yapacağımız dönüşümü iki haftada yaptık. Bu millet seçtiği lideriyle, seçtiği hükümetiyle, geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edecek" dedi.

Antalya'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesinden itibaren meydanları boş bırakmayan vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü. 30 derecelik sıcaklığın yüzde 80'lara varan nemle buluşmasıyla ortaya çıkan bunaltıcı havaya rağmen Antalyalılar Cumhuriyet Meydanı'na akın etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla alanı doldura binlerce kişi darbe girişimine karşı sürdürülen,"demokrasi nöbeti" ne devam etti. Nöbetin 18'inci gününde vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesinden dinletilen şiirler, ilahiler eşliğinde nöbet beklerken, terör örgütü FETÖ'yü attıkları sloganlarla da tepki gösterdi.

"Protokol meydanları bırakmıyor"

Demokrasi nöbetine ilk gün olduğu gibi yine, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve çeşitli STK'ların temsilcileri de alanlardaydı.

Darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen saldırıda gazi olan Özel Harekat polisi 45 yaşındaki Erol Ay'da elinde Türk bayrağı ile alanda Demokrasi Nöbeti'ne katıldı.

"Vatan hainleri, birde vatanseverler var"

Kalabalığa hitap eden Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, her gün meydanlardaki kalabalığın artarak devam ettiğini söyledi.

Vatan hainleri ile alçaklarla mücadelelerinin bitmeyeceğini dile getiren Enç, "Bu hainleri devletin her kademesinden bir bir temizleninceye kadar bu mücadele devam edecek. Artık iki türlü olduk Bir vatan hainleri var, birde vatanseverler var. Milli iradeye sahip çıkmak için bu meydanlardayız" dedi.

"Milletin iradesine gem vurmaya çalışmayın"

Vali Münir Karaloğlu, demokrasi ve milli irade nöbetinde son haftaya girdiklerini aktardı.

'Meydanlardan darbecilere öyle bir ders vereceğiz ki" diyen Vali Karaloğlu, " Bundan sonra ne bunlar,nede bunların ağa babaları, akıl hocaları, üst akılları, akıllarından darbeyi geçiremeyecekler. Onlara demokrasi şehri huzur ve barışın şehri Antalya'dan sesleniyoruz. "Haddinizi bilin bu milletin iradesine gem vurmaya çalışmayın. " 15 Temmuz gecesi bu hainler, darbeciler başarılı olsaydı, o gece uzayacak bu milletin yüz yılını çalacaktı. Ama millet, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak, meydanlarını doldurdunuz. Aslanlar gibi paralel yapının, FETÖ'nin karşısına dikildiniz. Tankların, topların karşısına dikildiniz ve dediniz ki, " Ne demokrasimizi, ne cumhuriyetimizi, ne seçilmiş Cumhurbaşkanımızı size yedirtmeyeceğiz"."dedi.

"100 yıllık dönüşümü iki haftada yaptık"

Vali Karaloğlu şöyle konuştu: " İki haftada devletimizde öyle bir yapısal dönüşüm başladı ki yüzyılda yapacağımız dönüşümü iki haftada yaptık. Artık ülkemiz dünden daha güçlü. Milli irade, demokrasi ve cumhuriyetimiz daha güçlü. Bu millet seçtiği lideriyle, seçtiği hükümetiyle, geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edecek. Devletimizin içine sızmış, bu milislerden, parazitlerden devleti ve toplumu da temizleyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Gece gündüz, emniyet ve jandarmamızla, adalet teşkilatımızla bunların son neferi kalıncaya kadar mücadelemiz devam edecek."

"Doğu ve Güneydoğu'da Apo, burada FETÖ"

15 Temmuz "un Türk demokrasi tarihinde bir devrim olduğunu niteleyen Vali Karaloğlu, "Öyle hafife alınacak bir gece ve devrim değildir. Türkiye mazlum milletlere ilham olmaya devam edecektir. Hainlerin ve onları kullanan ulusların, güçlerin heveslerini de kursaklarında bırakmaya devam edeceğiz. Bugün 6 şehidimiz var. 15 Temmuz şehitlerimiz var. Dün ve bugün vatanı için şehit olanlara Allah'ta rahmet diliyoruz. Doğu ve Güneydoğuda Apo, bu tarafta FETÖ, Allah bunlardan bizi korusun, kurtarsın" diye konuştu.

Vali Karaloğlu, konuşurken kendisini ve kalabalığı cep telefonu ile görüntüleyen kızı ile konuşmasının sonunda öz çekim yapmayı da ihmal etmedi.

Vali Karaloğlu: “100 yıllık dönüşümü,iki haftada yaptık”

Vali Karaloğlu: “100 yıllık dönüşümü,iki haftada yaptık”

Vali Karaloğlu: “100 yıllık dönüşümü,iki haftada yaptık”

Kaynak: