Vali Koçak, süreci değerlendirdi

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Nazilli'de gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında gazetecilerin sorularını cevaplayıp 15 Temmuz süreci ve sonrasında yaşananları...
Vali Koçak, süreci değerlendirdi

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Nazilli'de gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında gazetecilerin sorularını cevaplayıp 15 Temmuz süreci ve sonrasında yaşananları değerlendirdi. İlk geceden bu yana darbeyi püskürtmek için yapılan girişimlerden ETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalara kadar gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Koçak, Aydın'da Cumhurbaşkanı için o gece ciddi bir hazırlık yaptıklarını dile getirdi.

Darbe girişiminin duyulmasının ardından ilk olarak Çıldır Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı'nın buraya gelmesi ihtimaline karşı ciddi bir hazırlık yaptıklarını ifade eden Vali Ömer Faruk Koçak, bir yandan Çıldır'da hazırlıklar devam ederken, diğer yandan da Valilik konutunda ve Meydan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlık yapıldığını belirtti. Vali Ömer Faruk Koçak, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'a sağ salim ininceye kadar Aydın'da tam techizat Çıldır Havaalanı'nda beklediklerini ifade etti.

Bir dizi ziyaret için Nazilli'ye gelen Aydın Valisi Ömer Faruk Kocak, Uzun Çarşı'da esnafları ziyaret etti. Yol boyunca vatandaşların sorunlarını dinleyen Koçak, vatandaşların taleplerini not aldı. Koca Cami'de öğle namazına giden Vali Koçak, cami çıkışında çocukların sevgi gösterisiyle karşılandı. Çocuklarla bir süre ilgilenen Koçak, çocuklara harçlık ve satranç hediye etti. Camide çocuklardan Kur'an-ı Kerim okumalarını isteyen Vali Koçak, "Ben bunu hayatımda gördüm, uyguladım. Onların yaşındayken çok Kur'an okuduğumda zihnim daha çok güçlendi, hafızam güçlendi. Başarılı olmamın temelinde bunlar var." diye konuştu.

Daha sonra Nazilli Kaymakamlığı'na geçen Vali Koçak'ı burada Kaymakam Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Emniyet Müdürü Bünyamin Taşdemir ve daire amirleri karşıladı. Kaymakamlık toplantı salonuna geçen Vali Koçak, burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

15 Temmuz darbe girişiminde milletin silahlarının millete doğrulduğunu söyleyen Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, milletin iman gücüyle bu darbenin üstesinden gelindiğini belirtti. Cumhurbaşkanının Marmaris'te kaldığı otele yönelik saldırıyı da değerlendiren Koçak, "Bize bilgi geldi, havaalanı etrafında gereken tedbirleri aldık. Cumhurbaşkanımız inene kadar tedbirler devam etti. Hainler hedeflerine Cumhurbaşkanını koydular, o hedeflerine ulaşamasınlar diye tedbirleri aldık. Ne gerekiyorsa hepsini yaptık. Orada karartmadan tutun da, özel harekât ve emniyetle tüm tedbirleri aldık. Biz üzerimize düşeni yaptık, önemli olan Cumhurbaşkanının İstanbul'a ulaşmasıydı" ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin arkasında dış kaynaklar olduğuna dikkat çeken Vali Koçak, "Bu ordunun içerisine yerleştirilmiş, kökü dışarıda olan hain teröristlerin devletin ve milletlin silahlarını bu millete doğrultarak yaptığı girişim. Tanımlamakta zorlanıyorum. Kesin olan şu ki binlerce yıllık tarihinde bir saniye bile esareti kabul etmeyen millete yönelik bir girişimdi. Biz hürriyetimize, istiklal ve istikbalimize sahip çıkıyoruz. Ordu millet kavramı nasılmış tüm dünya gördü. Ordu milletin ta kendisi. Silahı olan ordu değil, içerisinde vatan sevgisi olanlar millettir, ordudur. Milletin gerçek gücü ortaya çıktı. Ordu bunlardan temizlendi, temizleniyor." şeklinde konuştu.

CEZAEVLERİMİZDE YER VAR

Darbeden sonra ülke genelinde başlatılan FETÖ/PDY operasyonlarının Aydın'a da uzandığını anlatan Vali Koçak, gözaltı ve tutukluluk rakamlarının her geçen gün değiştiğini söyledi. Terör örgütünün kılcal damarlara kadar girdiğine değinen Koçak, "Gün gün rakamlar değişiyor. Toplam kamu görevlisi, sivil, bin 100 civarında. Burada her kesimden insan var. Orada gözaltına alınan, uzaklaştırılan veya tutuklananlara baktığımızda bir resim veriyor. Bu terör örgütü devletin kılcal damarlarına kadar girmiş. TSK'ya, emniyete, mülki idareye, adliyeye, iş dünyasına, bankacılık ve sigortacılığa girmiş, bunları temizliyoruz. Bunları temizledikçe güçleniyoruz, arınıyoruz. 16 Temmuz sabahı güneş daha parlak doğdu. Aydın'da da, Türkiye'de de. Aydın'daki cezaevlerinde yer var, problem yok. Devletin gücü, bu hainlere yetecek cezaevlerini yaptı bu zamana kadar. İmkânlarımız var, bir problem yok." dedi.

KOLEJLER TERÖR YUVASI OLMAKTAN ÇIKARILACAK

Nazilli'de FETÖ operasyonları kapsamında kapatılan Özel Aydınlık Koleji ve Fatih Sultan Kolejlerinin Milli Eğitim Bakanlığı'na devredileceğini açıklayan Aydın Valisi Koçak, "Bu okullar terör örgütünü mensubu yetiştiren okullar olmaktan çıkarılacak. Buralar önce mühürleniş daha sonra hazineye devredilmişti. Milli Eğitim Bakanlığımıza devredilen bu kolejler artık millete hizmet edecek. Eğitim, öğretim aksamayacak. Buralarda daha önce okuyan öğrencilerimiz de nakillerini hiçbir sıkıntı yaşamadan başka okullara alabilecek. Bu konuda devlet olarak her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Vali Koçak, süreci değerlendirdi

Kaynak: