Vali Nayir: Dinimizin ilk emri oku

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya İl Müftülüğü heyeti, Vali Ahmet Hamdi Nayir'i makamında ziyaret etti.
Vali Nayir: Dinimizin ilk emri oku

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya İl Müftülüğü heyeti, Vali Ahmet Hamdi Nayir'i makamında ziyaret etti.

Kütahya İl Müftü Vekili Veysel Kükrek beraberinde Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, Din Görevlileri Dernek Başkanı Hasan Asa ve din görevlileri "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" sebebiyle Vali Ahmet Hamdi Nayir'i ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu sene temayı "Cami ve Kitap" olarak belirlediğini ifade eden Kütahya İl Müftü vekili Veysel Kükrek, hafta içerisinde yapılacak etkinlikler hakkında Vali Ahmet Hamdi Nayir'e bilgiler verdi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, din görevlilerinin Camiler ve Din görevlileri Haftası'nı kutladı.

Camilerin ve din görevlilerinin toplumdaki önemine değinen Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Vatandaş nezdinde bizim en yakın noktalarımız kırsal alanı kattığımızda camilerimiz oldu. Kamu görevlilerimizin halk içindeki en uç, bizim kılcal damarlarımız sayabileceğimiz noktalarımız camilerimiz oldu. Biz, kamu olarak da camilerimizi, din görevlilerimizi vatandaş irtibatını sağlamada en önemli noktalar olarak değerlendiriyoruz. Eğer oraların kıymeti halkımız ve görevlilerimiz tarafından biliniyorsa biz kamu hizmetlerinin yürütülmesinde daha rahat olacağımızı düşünüyoruz. Huzurun, asayişin sağlanmasında da camilerimiz ve din görevlilerimiz bir fonksiyon ifa ediyorlar diye düşünüyoruz. Bu haftalar dolayısıyla da camilerimizi, din görevlilerimizi bir yıl içerisindeki yapacaklarının programlanması, yaptıklarının gözden geçirilmesi bakımından önemli bir faaliyet oluyor" dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle belirlenen "Cami ve Kitap" teması hakkında da konuştu Vali Ahmet Hamdi Nayir. Kur'an-ı Kerim'in ilk emrinin "Oku" olduğuna dikkat çeken Vali Nayir İslam'ın okumaya büyük önem verdiğini söyledi. Vali Nayir, "Dinimizin ilk emri olan bir hususun "Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda konu olarak verilmesi güzel bir şey. Maalesef az okuyan bir milletiz. İnşallah bu haftalar dolayısıyla bunun önemi daha da artmış olur. Milletimiz için yapılabilecekleri cami merkezli olarak da düşünüp toplumsal, kültürel ve ekonomik hayatımızda neler yapılabileceğine hep birlikte karar vermiş oluruz. Bu konuda beklentilerimizi yüksek tutmamız gerektiğine inanıyorum. Buradan bir şey olmaz demeden, buradan çok şey olur diyerek yapılabilecek çalışmalarda mevcut insan gücümüzü, gönül gücümüzü de işin içine katarak önemli mesafeler kat edileceğine inanıyorum" diye konuştu. (EFE)

Kaynak: