Vali Pekmez’den polise moral ve teşekkür yemeği

15 Temmuz gecesi Fethullah Gülen Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından...
Vali Pekmez’den polise moral ve teşekkür yemeği

15 Temmuz gecesi Fethullah Gülen Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından tüm izinleri iptal edilen ve yoğun mücadele veren polis teşkilatına Aksaray Valiliği tarafından moral yemeği verildi.

Aksaray-Adana Karayolu üzerinde bulunan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi arama noktasında verilen yemeğe Vali Aykut Pekmez, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, müdür yardımcıları ve çok sayıda polis memuru katıldı. Yemek öncesi emniyet mensupları ile tokalaşan Vali Aykut Pekmez, bir süre polis memurları ile sohbet etti. Moral yemeğinin ardından bir açıklama yapan Vali Aykut Pekmez, emniyet teşkilatının canını siper ederek görevine devam ettiğini söyledi. Vali Pekmez, "Bugün emniyet mensubu personelimiz ile birlikte yemek yemek istedik. Emniyet teşkilatı zaten normalde de mesai mefhumu gözetmeksizin, resmi tatil, bayram gözetmeksizin vatandaşımızın can ve mal güvenliği için çalışan bir teşkilatımız. Ama 15 Temmuz'dan itibaren neredeyse eve gitmeden Türkiye'nin genelinde ve Aksaray'ımızda başta il emniyet müdürümüz, rütbeli personelimiz ve tüm polis arkadaşlarımız görevinin başında. 15 Temmuz'da Ankara ve İstanbul'da birçok polis arkadaşımızı şehit verdik. Aksaray'dan da Özel Harekat Daire Başkan Yardımcımız Önder Güzel müdürümüz ile 3 sivil vatandaşımızı şehit verdik. İkisi Aksaray'a biri Ankara'ya defnedilmişti. Bugün polisimiz demokrasi için, vatan için, bayrak için maalesef kendi bir kısım askerimiz ile çatışmak zorunda kaldı ama polisimiz elindeki bütün imkanlarla vatan, bayrak, demokrasi için cansiperane, hayatını vererek bu ülkeyi savundu. Sivil vatandaşlarımız da sokaklara döküldü. Onları da tekrar şükranla anıyoruz. Biz de o gün Aksaray'ımızda Allah'a şükür herhangi bir kalkışma girişimi olmadı ama görevde olsun olmasın bütün polis arkadaşlarımız herkes görevinin başına geldi. Onlar da vatanı için, demokrasi için her an çatışmaya hazırlardı. İl emniyet müdürümüz o gün izinde olmasına rağmen hızlı bir şekilde görevinin başına döndü. Biz de bugün onlarla beraber olup küçük bir teşekkür etmek istedik. Ben bütün mesai arkadaşlarımıza, başta emniyet müdürümüz olmak üzere tüm polis teşkilatı mensuplarına teşekkür ediyorum. Bundan sonra da eminim ülkemiz için, vatandaşımızın can ve mal güvenliği için canları pahasına çalışacaklar. Ben bütün şehitlerimizi tekrar şükran ile yad ediyorum. Mekanları cennet olsun. Bugün şehit sayımız 240 rakamına ulaştı. Onlara çok şey borçluyuz. Tabii siz basın mensuplarımız da 15 Temmuz günü ve sonrasında hızlı bir şekilde vatandaşımıza bilgi aktarımını sağladı. Bu da vatandaşımızın sokağa çıkmasında büyük etken oldu. O yüzden sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Açıklamanın ardından Vali Pekmez polis memurları ile bir süre sohbet etti.

Vali Pekmez’den polise moral ve teşekkür yemeği

Vali Pekmez’den polise moral ve teşekkür yemeği

Kaynak: