Sami Gediz

Sami Gediz

VALİ SAĞLAM KONYASPORLU

VALİ SAĞLAM KONYASPORLU

Geçtiğimiz günlerde bir sosyal paylaşım sitesinde yayılan asparagas bir bilgi herkesin ağzında olunca bu konuyu yazmak istedim. Konu ise göreve yeni gelen Vali Muammer Erol Bey’in Konyaspor bayraklarını toplatması olarak konuşuluyor. Konya Valimiz Muammer Erol Bey geldiği ilk gün bizden daha iyi bir Konyasporlu olarak göreve başladı. Bu tür küçük spekülasyonlar büyütülerek sunulmamalıdır diye düşünüyorum. Konyaspor’a önem verdiğini 30 Ağustos resepsiyonunda bile gösterdi. Resepsiyondan çıktıktan sonra 70. Dakikada stadyuma giriş yaptı. Resepsiyonda ara ara maçın gidişatını ve skoru soruyordu. Konya’ya yeni gelmiş, uyum süreci sağlayan bir Vali’nin gelir gelmez ilk icraatının Konyaspor bayrağı toplattığına çocuk bile inanmaz. Bu tür basit konulara vatandaşımızın inanmayacağını biliyorum. Bu konuyla ilgili beni arayan arkadaşlara cevabım ise net oldu. Vali Bey, Konya’ya geldiği ilk günden uyum sağlayan birisi. Kendisi bizden daha iyi Konyasporlu olacağını söyledi. Bayrak olayına nasıl inanabilirsiniz dediğimde ise hak verdiler. Bu tür konularda sosyal medyada çabuk büyüyor. Sosyal medyayı iyi kullanarak bu tür spekülasyonculara meydanı bırakmamalıyız.

30 AĞUSTOS RESEPSİYONU RENKLİYDİ

30 Ağustos resepsiyonu bu sene Dedeman Otel’in bahçesinde gerçekleşti. Açık hava resepsiyonu çok güzel bir tercih olmuş. Fakat resepsiyon katılımı azdı. Katılanların dışında katılmayanlar veya katılamayanlar dikkatimi çekti. Katılanlar Vali, Garnizon Komutanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, Ak Parti İl Başkan Yardımcıları, Milletvekillerinden sadece Cem Zorlu ve kurum müdürleri vardı. Katılamayanlar ise, Merkez ilçe Belediye Başkanları, Parti İl Başkanları, diğer Milletvekilleri, Gazete ve TV sahipleri de yoktu. Aynı saatte maçın olması da büyük ölçüde etkilemiş olabilir. Vali Bey, resepsiyonda katılımcılarla tek tek ilgilendi, sohbet etti. Konya’yı tanıması açısından iyi bir etkinlikti.

KALDIRIM STANDARTLARI NEYE GÖRE…

Şu an Selçuklu Belediyesi mahallelerde müthiş bir çalışma temposuna girdi. Yollar ve kaldırımlar yenileniyor.  Fakat anlam veremediğim kaldırımların genişletilmesi oldu. Arka mahallelerde yaya trafiğinin neredeyse hiç olmadığı yerlerde bu kaldırım genişletmelerini olumsuz buluyorum. Geniş olan yollar bu sayede daraltılmış oluyor. Avrupa’da yollar genişletilirken, Konya’mızda yollar daraltılıyor ve buna Avrupa standartları deniliyor. Buna da inandırılmaya mecbur kılınıyoruz. Çünkü kimseye danışılmadan yapılıp geçiliyor. Ben belediyelerimizin bu konuyu tekrar gözden geçirmelerini ve hassas davranmalarını rica ediyorum. Herkese sağlık ve huzur dolu bir hafta diliyorum. Yazıma bir haftalık tatil arası veriyorum. Bizi izlemeye devam edin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR