Vali Şahin: “Sizin sayenizde 15 Temmuzlar bir daha yaşanmayacak”

Arnavutköy Polis Eğitim Merkezi 16. dönem mezuniyet törenine katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin, " Ülkemiz sizler ve sizler gibi düşünen meslektaşlarımızın sayesinde bir daha 15 Temmuzlar yaşamayacak" dedi.
Vali Şahin: “Sizin sayenizde 15 Temmuzlar bir daha yaşanmayacak”

Arnavutköy Polis Eğitim Merkezi 16. dönem mezuniyet töreni İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Polis okulu öğrencilerinin gösterileriyle başlayan mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun mesajları okundu.

"Bir daha 15 Temmuzlar yaşanmayacak"

Programda bir konuşma gerçekleştiren Vali Şahin, 15 Temmuz'un bir daha yaşanmayacağını belirterek, "Aldığınız eğitimle inşallah bu milletin güvenliğini, asayişini korumasını sağması ve kanunlarımızın sağlanması noktasında ellerinizden gelenin en iyisini yapacağınıza yürekten inanıyorum. Ülkemiz sizler ve sizler gibi düşünen meslektaşlarımızın sayesinde bir daha 15 Temmuzlar yaşamayacak . Bir daha hatırlanmak istemeyecek o tarihimizde kalsın. Unutulsun istediğimiz kötü günler yaşanmayacak. Bu ülke gerçekten 15 Temmuz günü o gece o meşhur hain FETÖ'cü kalkışmanın gerçekleştiği gece milletiyle beraber güvenlik güçlerinin polisinin dik duruşunu gördü. Ülkenin geleceğine demokrasisine ve ülkenin istikbalinin o şekillendirildiği meclisine ve diğer kurumlarına sahip çıkışını sizlerle milletimiz gördü" dedi.

Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, şu dünya ya ilan ettik ki bu millet kurumlarıyla, personeliyle, bütün fertleriyle zor durumda kaldığında kendini kendi hakkını meşru müdafaa hakkını hiç korkmadan cesurca kullanabiliyor. Tankların üzerine, ateş açan uçakların üzerine sadece göğsünü siper ederek sağına soluna bakmadan koşarak gidebiliyor. Dolayısıyla bu milletle ne kadar övünsek azdır. 15 Temmuz'da kaybettiğimiz şehitlerimizi bundan önce ve bundan sonra bu milletin bekası uğruna yitirdiğimiz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum, yaralılarımızı ve gazilerimize acil şifalar diliyorum"

Mezun olan polislerin yemin töreninin ardından program son buldu.

Vali Şahin: “Sizin sayenizde 15 Temmuzlar bir daha yaşanmayacak”

Kaynak: