Van kedisine 'takip sistemi' geliyor

YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi, ülke genelindeki Van kedilerini, özellikleri ve sahiplerinin iletişim bilgilerinin yer aldığı sistem sayesinde yakından izleyecek.
Van kedisine 'takip sistemi' geliyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi, hayata geçirdiği "Van Kedisi Takip Sistemi" projesiyle ülke genelindeki kedileri izlemeyi hedefliyor.

Kedileri için merkeze başvuran hayvan sahiplerinin verdiği bilgilerle takipsistemini oluşturan merkez, gün geçtikçe gelişen sistem sayesinde, ülke genelindeki Van kedisi sayısının da ortaya çıkmasını sağlayacak.

Bilgisayar destekli veri tabanına, hayvan sahiplerinin verdiği iletişim adresi dışında kedinin cinsiyeti, özellikleri gibi bilgileri de giren merkez yetkilileri, böylece bu hayvanların durumlarını yakından takip etme imkanına kavuşacak.

Merkez Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van kedilerinin korunmasıyla ilgili birçok proje yürüttüklerini, çalışmalarda iyi bir noktaya geldiklerini söyledi.

Sistem ile ülke genelinde Van kedisi sahiplerinin adreslerini tespit etme yönünde çalışma gerçekleştireceklerini ifade eden Kaya, "Sistemin adı 'Van Kedisi Takip Sistemi' olarak belirlendi. Sistem, ülkenin her tarafındaki Van kedilerinin bilgilerini içermesi özelliğiyle bize büyük katkı sağlayacak. Böylece kedinin ne zaman, kaç yavru doğurduğunu, bunların hangi özellikte olduğunu öğreneceğiz." dedi.