Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Van- Konya Kardeşlik Adımları Atılıyor

Van- Konya Kardeşlik Adımları Atılıyor

Biliyorsunuz Konya’mızda Valilik Yapan Değerli Valimiz Aydın Nezih Doğan Van’da görev yapıyor…

Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan Ağustos Kararnamesinde Van’a gönderildi.

O süreçte de bu konuyla ilgili görüşlerimizi yazmıştık, Başbakanımız Van’ı çok önemsediğini, Van’ı yeni bir merkez yapmak istediğini, onun için de Konya Valimiz Aydın Nezih Doğan’ı Van’a gönderdiğini belirtmiştik.

Bu arada bir gelişme daha yaşandı, Konya Milletvekilimiz Mustafa Akış Ak Parti Van İl Teşkilatına koordinatör olarak görevlendirildi.

Bu gelişmeye de sevindik ama şunu da belirtmemiz gerekiyor bu terciler boşuna oluşmuyor.

Başbakanımız, Konya’yla Van kardeşliğini önemsiyor.

Bu iki şehrimizi beraber atan bir kalp haline getirerek bölgenin kardeşlik merkezinde kalkınmasını sağlamak yönünde adım atılıyor.

Dün Konya Milletvekilimiz Mustafa Akış Bey’le bu konuları biraz telefonda konuşmaya çalıştık.

Zaten hafta sonunda kendileri Konya’da olacaklar, daha geniş bir şekilde kendileriyle görüşeceğiz, bu konularla ilgili çok önemli ayrıntıları sizinle paylaşacağız, İnşa Allah…

Tabi Mustafa Akış Bey Van’da bu süreçte önemli adımlar atıyor, Van geleceğe hazırlanıyor, sıradan bir seçim süreci yaşanmıyor…

Ayrıca şunu da ifade edelim, Sayın Başbakanımızın Mustafa Akış Bey’e güvenerek böyle bir göreve getirilmesi de çok önemli.

Van Valimiz Aydın Nezih Doğan’da Konya’da birbirinden önemli projeleri hem gündeme getirmiş hem de bu projelerin yapılması için canla başla çalışmış değerli bir Valimizdi.

Hem Sayın Mustafa Akış, hem Sayın Valimiz Konya ile Van’ın birlikte adım atabilmesi için bir vesile olacağını da bekliyoruz.

Bu arada Van Valisi Aydın Nezih Doğan medyada geniş şekilde yer alıyor.

Haberleri takip ediyoruz, ne yazık ki bu haber derinlemesine analiz ettiğinizde Van üzerinde müthiş bir operasyonun olduğunu anlıyorsunuz

Yani biz hayır için mücadele ederken, kardeşlik için mücadele ederken birileri de boş durmuyor.

Van Valimiz Aydın Nezih Doğan’la anlaşamayan, iş yapmak yerine statükoyu seçen Vali Yardımcılarının başka illere atanmasından tutunda başka bir çok konu ajite edilerek gündeme art niyetli bir şekilde getiriliyor.

Olayı biraz karıştırdığınızdaysa bazı gruplara ulaşıyorsunuz. Bunlar Van gibi şehirleri tamamen çiftlik olarak kullanmak istiyorlar. Devletimiz ise bu cark cuka müsaade etmek istemiyor ve kardeşlik olsun, barış olsun, Van yeni bir merkez haline gelsin, bölge geleceğe emin adımlarla yürüsün diyor. 

Netice de açılım birilerini ciddi bir şekilde rahatsız ediyor.

Bunun için de Valimiz hedef alınıyor.

Olsun ben Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan’ın mücadeleci bir yapısı olduğunu biliyorum. Bu çerçevede bu art niyetli kesimlerle de başa çıkarak Van’da hizmet edeceğine inanıyorum.

Ayrıca AK Partinin atacağı adımlarda önemli tabi bu noktada, belediye başkanlığı aday belirleme süreci de bunun için ince elenip sık dokunuyor.

Tabi bize, Konyalılara da bu süreçte görevler düşüyor.

Valimiz Aydın Nezih Doğan’a sahip çıkmamız gerekiyor.

Van Konya kardeşliğinden hem Konya’nın hem Van’ın hem de Türkiye’nin çok fazla öğreneceği şey var.

Bir taraftan köklü hizmetler, bir taraftan kardeşlik çerçevesinde atılmış adımlarla güçlendirilmiş yönetim hem Van için hem de Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi için çok önemli fırsatları beraberinde getirecektir.

Gün kardeşliği geliştirme, günüdür, gün Van’ı yeni merkez yapma günüdür, gün geleceğe birlik ve beraberlik içinde yürüme günüdür.

Valimiz Aydın Nezih Doğan’ın ve hizmeti düstur edinmiş yerel yönetimle, geliştirilmiş Konya- Van kardeşliği ile bilginiz olsun Türkiye kazanacaktır ve bilginiz olsun bu konuda her Konyalının mutlaka yapacağı bir şeyler var… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR