Van-Şişli Öğretmenevi’nden demokrasi nöbeti tutanlara ikram

Van-Şişli Öğretmenevi yetkilileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara sıcak çorba...
Van-Şişli Öğretmenevi’nden demokrasi nöbeti tutanlara ikram

Van-Şişli Öğretmenevi yetkilileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulundu.

15 Temmuz gecesinden bu yana meydanlardaki demokrasi nöbetleri tüm yurtta olduğu gibi Van'da da devam ediyor. Darbe girişimi sonrasında Van'da başlatılan "demokrasi nöbeti" halkın yoğun katılımıyla devam ediyor. 7'den 70'e nöbete katılan vatandaşlara ise kamu kurum, dernekler ve vakıflar, her türlü ikram ediliyor. Bu ikramlara Van-Şişli Öğretmenevi de katıldı. Van-Şişli Öğretmenevi müdür yardımcısı Mahmut Öztekin, meydanlarda bekleyen vatandaşlara ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını belirtti. Binlerce vatandaşın 15 Temmuz'dan itibaren Beşyol Meydanında demokrasi nöbeti tuttuğuna işaret eden Öztekin, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sabahlara kadar canını ortaya koymuş vatandaşlara bir nebze katkı olsun diye bütün imkanlarımızı seferber ettik. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla vatandaş sokaklardan çekilene kadar buradayız. Burada vatandaşlara nohutlu pilav, döner, ayran aşı, su ve ayran ikram ediyoruz" dedi.

Demokrasi nöbeti için meydanda olan AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, hizmetinden memnun olduklarını vurgulayarak, "Devletimize, Van-Şişli Öğretmenevi yetkililerine bu katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Başkomutanımız evlerinize dönebilirsiniz dediği takdirde ancak dönebiliriz. Sabah ezanlara burada olacağız. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızı asla bırakmayacağız. Onlar dik dursun biz her zaman arkalarında olacağız" dedi.

Kaynak: