İsmail Koç

İsmail Koç

Konya’dan Van’a kardeşlik köprüsü

Konya’dan Van’a kardeşlik köprüsü

AK Parti Konya Teşkilatları Ramazan ayında çok önemli bir o kadar da değerli bir çalışmaya imza attılar ve kardeş şehir Van’a adeta çıkarma yaptılar. 

Kardeş İlçeler Projesi kapsamında Karatay İlçe Teşkilatı Gevaş’ı, Selçuklu İlçe Teşkilatı Tuşba’yı, Meram İlçe Teşkilatı da Edremit’i ziyaret ederek hem kardeşlik duygularını pekiştirdiler hem de birtakım yardımlarda bulundular. Van’a Karatay beyaz eşya, Selçuklu gıda, Meram’ın ise bayram öncesi kıyafet yardımları ulaştırdı. Van’daki bu çalışmalar aslında bir yardımdan çok daha fazlasını içinde barındırıyor. Yardım sadece bir vesile. Her şeyden önce bu ziyaretler buradaki insanların yalnız olmadıklarını, Konya’nın ve Türkiye’nin diğer bölgelerindeki insanların yanlarında olduğunu gösterebilmek açısından çok önemliydi.  Bölge insanına moral ve motivasyon sağlamak götürülen yardımların yanında hiç kalır.

Ülkenin doğusunda siyaset yapmak Konya’daki kadar kolay değil. Bu bölgelerde çok zor şartlarda çalışmalar yapılıyor. Bu sebeple de zor şartlarda terör baskısı ile çalışmaya çalışan bölge insanında daha çok destek verilmesi gerekiyor.

Van’a son olarak ziyaret gerçekleştiren AK Parti Meram İlçe Teşkilatı ekibinde ben de vardım. Bu bölgeyi gezip görme fırsatı bulan biri olarak şunu tüm samimiyetimle söylüyorum ki Van gerçekten Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bir tanesi. Ancak terör örgütü bölge insanlarının bu güzellikleri yaşamasına izin vermiyor ve insanlar da bu terör belası ile uğraşmaktan yanı başlarındaki güzelliklerin farkına varamıyorlar.

Van’ın Edremit İlçesi tam anlamıyla doğa harikası bir yer. Doğu Anadolu’da maviyle yeşilin bir araya geldiği bir yeri görmek insanı önceleri şaşırtıyor doğrusu. Terör bu bölgede bitilebilirse Van, özellikle de Edremit Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olabilir. Van gölü ve çevresinde çok önemli bir turizm potansiyeli var. Ancak bu güzellikler yeterince tanıtılmıyor ve bilinmiyor. Gidip görmeden Van’ın ne kadar güzel bir şehir olduğunu maalesef bilemiyorsunuz.

Van ticari anlamda da oldukça hareketli canlı bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Çarşıları sürekli kalabalık. Van’da ayrıca komşu ülkelerin, özellikle de İran’ın izlerini görebilmeniz mümkün. İranlı turistler Van’a büyük ilgi gösteriyorlar. Van’da yaşayanlar ile İranlılar arasında akrabalıklar bile kurulmuş. Bu turizm potansiyeli geliştirilerek daha iyi yerlere getirilebilir. Van bu yönüyle de gözden kaçırılmaması gereken önemli bir şehir.

Her ne kadar Van’a ayak basmadan önce kendi adıma bir takım ön yargılarım olsa da havaalanına ayak basar basmaz zihnimdeki bu düşünce tamamen kayboldu.  Çok sıcakkanlı ve misafirperver insanlar karşıladı bizi. İnsanların zihinde oluşturulan ya da oluşturulmaya çalışılan ülkemizin doğusunun güvensiz ve tehlikeli bir yer olduğu olgusunun bu bölgeler gidip gezdiğinizde bizlere nasıl yanlış aktarıldığını çok daha iyi anlayabiliyorsunuz.

Ülkemiz doğusuyla batısıyla, 81 iliyle hepimizin. Yaklaşık 80 milyon biriz, beraberiz. Türkiye’nin doğusunda yaşayanlar terör örgütünün eline terk edilmemeli. Mutlaka bu bölgelere dokunulmalı ve çalışmalar yapılmalı. Ülkemizdeki terörün sona ermesi için askeri müdahaleler tabi ki kaçınılmaz ancak siyasi partilerin ve STK’ların bu noktada daha fazla çalışmalarda bulunması gerekiyor.

Bu noktada da AK Parti Konya Teşkilatlarının çalışmaları çok değerli ve büyük önem taşıyor. Emeği geçen herkesin yüreğine sağlık…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR