Van’da demokrasi nöbeti büyük bir coşkuyla devam ediyor

Van'da 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Beşyol Meydanı'ndaki nöbetini sürdüren vatandaşlar, darbe girişiminin ikinci haftasında da demokrasi nöbetini büyük bir coşkuyla sürdürdü.
Van’da demokrasi nöbeti büyük bir coşkuyla devam ediyor

Burada konuşan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 15 Temmuz Darbe gecesi tedirgin olduklarını ancak bugün bu alanlarda mutlu olduklarını ifade ederek, nöbetteki vatandaşlara ücretsiz servis müjdesi verdi.

Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza", "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İdam istiyoruz", "Türk, Kürt burada, FETÖ nerede" şeklinde slogan attı.

"Muhtarlarda demokrasi nöbetinde"

Sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile kurum amirlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen demokrasi nöbetine bu akşam mahalle muhtarları da destek verdi.

"Alandaki vatandaşlara ücretsiz servis müjdesi"

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, konuşmasında ilk geceden beri kararlılıkla darbeye karşı duran Vanlılara teşekkür ederek, "İlk akşam buradayken hepimiz hüzünlüydük. Şimdi mutluyuz artık bundan sonra bu alçak girişimlerin olmayacağına inanıyoruz. Bizler el ele vererek bu alçakça girişimi bertaraf ettik" dedi.

Rektör battal ayrıca nöbet bitiminde evlerine yürüyerek gitmek zorunda kalanlara yardımcı olmak amacıyla sabaha kadar ücretsiz servis hizmeti vereceklerini söyledi.

"Reis "yeter" demeyinceye kadar bizler yeter demeyeceğiz"

Daha sonra alandaki vatandaşlara seslenen AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "bitti" demeyinceye kadar alanları terk etmeyeceklerini deklare ederek, "Bu alçak girişimi hep birlikte millet olarak bertaraf ettik. Öyle bir ders aldılar ki bir daha böyle bir girişimi akıllarından bile geçiremeyecekler. Hepinizi demokrasi nöbetine davet ediyorum. Millet kararını vermiştir. Reis "yeter" demeyinceye kadar bizler yeter demeyeceğiz. Demokrasi nöbetine devam edeceğiz" diye konuştu.

Ayrıca Van'ın Gevaş ilçe başkanı Hakan Sinan da bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından halkın demokrasi nöbeti saat 02.00'da kılınacak olan teheccüd namazı ile devam edecek.

Öte yanda kentte yaşanan terör olaylarından dolayı ciddi güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

Van’da demokrasi nöbeti büyük bir coşkuyla devam ediyor

Van’da demokrasi nöbeti büyük bir coşkuyla devam ediyor

Kaynak: