Van'da FETÖ'ye 'mütevelli heyeti' operasyonu: 13 gözaltı

Van'da FETÖ'nün sözde "Mütevelli heyeti" olarak bilinen 13 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda devleti eleştiren şifreli notlar, tabanca ve 1 dolarlık banknotlar ele geçirildi.
Van'da FETÖ'ye 'mütevelli heyeti' operasyonu: 13 gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda, Van'da örgütün sözde "Mütevelli heyeti" olarak bilinen 13 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 20 adreste arama yaptı.

Operasyonda, terör örgütünün sözde "Mütevelli heyeti" olarak bilinen üst düzey sorumlusu 13 kişi yakalandı. Aramada, çok sayıda örgütsel doküman, bilgisayardan sökülmüş hard disk, harici bellek, örgüt ile alakalı devleti eleştiren şifreli notlar, tabanca, bu silaha ait şarjör ve fişeklerle 1'er dolarlık 3 banknot ele geçirildi.

Söz konusu paraların, FETÖ'nün elebaşı tarafından sözde "Bereket ve işlerinin yolunda gitmesi" amacıyla okunarak gönderildiği, dolarları iş adamlarının bereket, askerlerin ise örgüte mensup olduğunu göstermek için taşıdığı iddia edilmişti.

Şüphelilerin emniyetteki ifade işlemleri sürüyor.