Van'da terör saldırılarına tepki

Van'da siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, Elazığ, Van ve Bitlis'teki terör saldırılarına tepki gösterdi.
Van'da terör saldırılarına tepki

Van'da siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, Elazığ, Van ve Bitlis'teki terör saldırılarına tepki göstererek terör örgütü PKK'yı kınadı.

Kurtuluş Parkı'nda toplanan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, Maraş Caddesi'nden yürüyüşe başlayan kalabalık, 150 metre uzunluğunda Türk bayrağı açtı ve İskele Caddesi üzerinde bulunan İkinisan Polis Karakolu'nun önüne kadar geldi.

Yürüyüşe Van Valisi İbrahim Taşyapan, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Emniyet Müdürü Suat Ekici, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, CHP İl Başkanı Mehmet Kurukçu, İl Müftüsü Nimetullah Arvas ve kurum müdürleri katıldı.

Yürüyüşte, Kürtçe ve Türkçe "Biji aşiti, biji bırati (Yaşasın Barış, yaşasın kardeşlik)", "Em Kurdın, em Tırkın, em tev bırane (Biz Kürtüz, biz Türküz, biz birlikte kardeşiz)", "Jıbo zalmına biji cehennem (Zalimler için yaşasın cehennem)" ve "Kahrolsun PKK, teröre lanet", "Kahrolsun DAİŞ, teröre lanet", "Hendeğe darbeye hayır", "İşte Kürt, işte Türk, işte ümmet" sloganları atıldı.

İkinisan Polis Karakolu önünde toplanan kalabalığa seslenen Vali Taşyapan, "Sizin bu birlikteliğiniz, beraberliğiniz, kardeşliğiniz, bu ülkenize hep beraber sahip çıkmanız olduğu sürece hiçbir terör örgütü, bu milletin birliğini, beraberliğini ve bütünlüğü hiçbir zaman bölemeyecektir" dedi.

Taşyapan, 15 Temmuz'da tankla, tüfekle darbe girişiminde bulunan hainlere şu an burada bayraklarla karşı koyanların halk olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"15 Temmuz tarihinde hain bir darbe girişimi yaşadık. Bu darbeyi ülkemize planlayanlar Allah'ı, milleti hesap etmemişlerdir. Bu milletin tankların önüne yatacağını hesap etmemişlerdi. Milletin parasıyla alınan silahların, uçakların kendisine karşı kullanılacağı akıllarına gelmemişti. Millet onların karşısında çelik gibi durdu ve gönderilecekleri yere gönderdiler. Sizler 27 gün Van’da, Beşyol Meydanı'nda nöbet tuttunuz. Tabii ki bu birilerinin uykusunu kaçırdı. Daha sonra PKK terör örgütü, polisimiz ve askerimizin karşısına çıkamayan PKK, patlayıcılar ile şehir merkezlerine çıkmaya başladı. Bulunduğumuz meydanın yan sokağında büyük bir patlayıcıyla patlama yaptılar. Burası hem polis karakolumuz, hem de polisevimizdir. Burada yeni göreve gelen ve yeni görev yerlerine gidecek olan polislerimiz vardı. Ama hedefleri sadece polisimiz değildi. 20 polisimizin yanı sıra 51 sivil vatandaşımız yaralandı. 2 sivil vatandaşımız ve 2 polisimiz şehit oldu. Birçok iş yerimiz zarar gördü. Patlamaya çok uzak olan iş yerleri zarar gördü."