Van’da Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu Bölge Toplantısı

Van'da Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu Bölge Toplantısı yapıldı.
Van’da Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu Bölge Toplantısı

Van'da Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu Bölge Toplantısı yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yürütülen vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonunda kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlara yardımcı olunması amacıyla düzenlenen Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Toplantısı bölge merkezi olarak Van İl Müftülüğü'nün ev sahipliğinde yapıldı. Ağrı, Bitlis, Hakkâri ve Muş il müftüleri başta olmak üzere bu illerde görev yapan yaklaşık 200 personelin katılımıyla Van Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Hazırlar, Türkiye Diyanet Vakfı Eğitim ve Kültür Hizmetleri Müdürü Veysi Kaya, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, bölge il müftüleri, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, bay ve bayan vaizler, din görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı şube temsilcileri katıldı. Programda açılış konuşmasını yapan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, toplantıya iştirak eden katılımcılara başta Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı organizasyonuyla gerçekleşen vekâletle kurban kesim organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Hazırlar ise, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla hem yurtiçi hem de yurtdışında yapılan faaliyetlerin sonuçlarını değerlendirdi.

Ardından Türkiye Diyanet Vakfı Eğitim ve Kültür Hizmetleri Müdürü Veysi Kaya, geçmiş yıllarda yapılan faaliyetler ve yardım götürülen ülkeler hakkında bilgilendirme ve istatistik raporlarını sundu.

Kaynak: