Van'daki terör saldırısına vatandaşın tepkisi sürüyor

İpekyolu ilçesinde teröristlerin polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla düzenlediği saldırıya esnaf ve vatandaşların tepkisi sürüyor.
Van'daki terör saldırısına vatandaşın tepkisi sürüyor

 Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde teröristlerin polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla düzenlediği ve 2 polisin şehit olduğu, 2 vatandaşın hayatını kaybettiği, 19'u polis 72 kişinin yaralandığı saldırıya tepki gösteren esnaf ve vatandaş, terör eylemini lanetledi.

İskele Caddesi'nde terör örgütü PKK mensuplarınca polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi'nin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının ardından esnaf, zarar gören iş yerlerindeki temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Patlamanın meydana geldiği bölgede mobilya mağazası bulunan Celal Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırının esnafı olumsuz etkilediğini söyledi. Saldırının tüm kente üzüntü yaşattığını belirten Kahraman, "Yaşanan terör olayıdır, biz lanetliyoruz. Esnaf iş yapamıyor herkes zarar etti. Bunu yapanları Allah kabul etmesin. Bu bir Kürt'ün davası ya da başka bir dava değil, bu büyük bir sorundur. Kimsenin hoşuna gitmiyor." dedi.

"Biz ekmek peşinde koşuyoruz"

Esnaf İbrahim Sarıbulak ise yapılan saldırılarla esnafın da mağdur edildiğini dile getirdi. Sarıbulak, "Biz burada ekmek peşinde koşuyoruz. Bu saldırıların olmasını istemiyoruz. Biz insanız, Müslümanız elhamdülillah. Saldırıda ölen arkadaşlarımız, polisimiz oldu. Bunların sebebi kim, ne yapmaya çalışıyor? Bomba patlatmak, cam kırmak Van'a yakışmıyor." diye konuştu.

"Saldırıyı lanetliyorum ve utanç duyuyorum"

Esnaf Reşat Yılmaz da saldırı sonucu iş yerinin kullanılamaz hale geldiğini anlattı.

Maddiyattan çok insanların hayatının önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Saldırıda ölen vatandaşlar ve polis oldu. Allah rahmet eylesin. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Esnaf olarak karakolun daha uygun, güvenlikli bir yere taşınmasını talep ediyoruz. Bizim için insanların ölmemesi, ölümlerin tekrarlanmaması önemlidir. Biz bu tür saldırıları vatandaş olarak kınıyoruz. Bu ülkeye bir an önce barışın, çözümün gelmesi gerekiyor. Varsın barış gelsin, çözüm gelsin. Binamız da kurban olsun. Bu ülkeyi gül gülistana çevirsinler."

İlçe sakinlerinden Orhan Aslan ise saldırıda çocuklarının yaralandığını ve evlerindeki eşyalarının zarar gördüğünü belirterek, "Bu saldırıyı lanetliyorum ve utanç duyuyorum. Alakası olmayan buradan geçen vatandaşlar öldürüldü. Polisimiz şehit oldu. Evim zarar gördüğü için dışarıda kalıyorum." ifadesini kullandı.