Varsak Karşıyaka’ya yeni cadde

Kepez Belediyesi, Varsak Karşıyaka Mahallesi'ndeki Türkistan Caddesi'ni, yol genişletme, sıcak asfalt ve parke kaldırım çalışmalarıyla modern bin çehreye...
Varsak Karşıyaka’ya yeni cadde

Kepez Belediyesi, Varsak Karşıyaka Mahallesi'ndeki Türkistan Caddesi'ni, yol genişletme, sıcak asfalt ve parke kaldırım çalışmalarıyla modern bin çehreye kavuşturuyor.

Kepez Belediyesi, nüfusu ve yüzölçümüyle ilçenin en büyük mahallerinden biri olan Varsak Karşıyaka Mahallesi'nde rekor seviyede gerçekleştirdiği üst yapı yatırımlarına yenilerini ekliyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz yıl 8 metre olan genişliğini, imar planındaki kullanımına uygun şekilde 20 metreye çıkardığı Türkistan Caddesi'nin asfaltı ve kaldırımı yapılıyor. Cadde üzerindeki bazı sokaklar da asfaltlandı.

Bölgede bin 500 metre uzunluğundaki yola 4 bin 500 ton sıcak asfalt döküldü. 700 metre uzunluğunda ve 22 metre genişliğindeki caddenin her iki tarafına 3 bin 500 metre kare parke kaldırım inşa ediliyor. Kaldırımda, görme engelliler için kabartmalı taşlar da kullanılıyor.

Varsak Karşıyaka'ya rekor hizmet

Şehit Bülent Alkan ve İsmet Paşa caddeleri arasındaki yolun yenileme çalışması maliyeti ise yaklaşık 1 milyon TL oldu. Varsak Karşıyaka Mahallesi, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde rekor seviyede hizmet aldı.

Varsak Karşıyaka’ya yeni cadde

Kaynak: