'Vatan için canımı seve seve veririm'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde arabası askerlerce durdurulan ve ayağından yaralanan Güncü, darbenin birinci yılında o anları anlattı.
'Vatan için canımı seve seve veririm'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde arabası askerlerce durdurulan ve ayağından yaralanan Cengiz Güncü, darbe girişiminin birinci yılında vatanı için canını seve seve vermeye hazır olduğunu söyledi.

Konak Meydanı'nda düzenlenen "Demokrasi Nöbetine" katılan 52 yaşındaki Cengiz Güncü, bir yıl önce 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul'a gittiğini anlattı. Kalbinden yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle eşi ile Boğaziçi Köprüsü'nden geçtiği sırada aracının askerler tarafından durdurulduğunu belirten Güncü "Bize ihtilal olduğu söylendi. Buna inanmadık. Tankın yanında bulunan yüzbaşının yanına gittik, 'neden böyle yapıyorsunuz, kışlanıza çekilin' dedim." diye konuştu.

"Bastonumu tankın paletine sıkıştırdım"

O sözlerinden sonra ardı ardına dipçik darbeleri aldığını kaydeden Güncü, "Dipçik darbeleriyle ayağımdan yaralandım. Pes etmedim. Elimde yürümek için kullandığım bastonu, tankı durdurmak için paletlerinin arasına sıkıştırdım." dedi.

O anlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği "sokağa çıkın" talimatını duyduğunu vurgulayan Güncü, "Çok sayıda asker üzerimize geliyordu ama Kavacık, Üsküdar tarafından gelen insan seli ile o askerleri durdurduk. Bayrağı, sopasını ve kazmasını alan herkes oraya geldi. Bizler yaralandık ama arkamızda vurulan insanlarımızın yanına koştuk. Bertaraf ettiğimiz askerler gerçekten FETÖ denilen namussuz alçağın yandaşlarıydılar." şeklinde konuştu.

"İki çocuğum var, bu vatan için feda ederim"

Türk milletinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a o akşam sonuna kadar sahip çıktığını vurgulayan Güncü, Reis'e herkesin inandığını kaydetti.

Darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Konak Meydanı'nda bulunduğu için çok heyecanlı olduğuna anlatan Güncü, şunları kaydetti:

"Konak Meydanı'na insanlar akın akın geldi. İnşallah bir daha böyle bir şey olmaz. Reisimizin yolunda devam edeceğiz. Konak Meydanı'nda birlik, beraberliği ve dayanışmayı, insanların birbirini sevdiğini, gazilere sahip çıktıklarını gördüm. Devletimize ve hükümetimize sahip çıktıklarını gördüm. Vatan için canımı seve seve veririm. Bu vatan ve bu ülke bizim. İki çocuğum var, bu vatan için feda ederim. Darbeleri istemiyoruz. İnsanlar huzur ve mutluluk içinde yaşasınlar."

Güncü, darbenin planlayıcısı olan Fetullah Gülen'e tepki gösterdi.

15 Temmuz gazisi olduğunu tescillemek için, aldığı raporları Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğüne teslim ettiğini vurgulayan Güncü, gaziliğinin onaylanmasını beklediğini, toplantılara katılıp sık sık gazi arkadaşlarıyla buluştuğunu sözlerine ekledi.