Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

 Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Geçmişte çeşitli akımlar içinde olan kişiler, Atatürk'ün programını yeniden hayata geçirmek için Vatan Partisi'nde birleşti" dedi.

Perinçek, partisinin Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Kültür Merkezi'nde olağanüstü Kayseri İl Kongresinde yaptığı konuşmada, Vatan Partisi'nin "Türk mucizesini" gerçekleştireceğini söyledi.

"Türkiye'nin borca batırıldığını" iddia eden Perinçek, "Artık samanı bile dışarıdan alır noktaya geldik. Birçok tarım ürününü dahil dışarıdan almak noktasına geldik. Borçlu bir ülke olduk. Burada borçlu olmayan kimse var mı? Borçlu bir millet yaptılar bizi" diye konuştu.  

Türkiye'nin bölünme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ileri süren Perinçek, şöyle devam etti:

"Bunların iktidarında Güneydoğu illerimizde çarşıları yakan, haraç toplayan Atatürk'ümüzün heykelini tekmeleyen, evlerin kapılarına tekme atıp içeri girip insanları tehdit eden bir terör örgütü ortaya çıktı. Açılım diyerek onu beslediler. AK Parti iktidarı PKK terör örgütünün suç ortağıdır. Onlarla ittifak kurdular. Bu seçimden sonra biz AKP, CHP ve HDP hükümetini kurdurmayacağız." 

Perinçek, Vatan Partisi'nin Türkiye'yi yeniden Ergenekon'dan çıkaracağını ifade etti.

"Geçmişte çeşitli akımlar içinde olan kişiler, Atatürk'ün programını yeniden hayata geçirmek için Vatan Partisi'nde birleşti" diyen Perinçek, şunları kaydetti:

"Muhalefet olmak için değil, hükümet olmak için burada birleştik. Türkiye'nin 20'den fazla yerinde birinci sıra adaylarımız Atatürk'ün kadınlarıdır. Erkeğin karşısında eğilmeyen kadınlar, adaylarımızdır. Listelerimize baktık. Meclise girdiğimiz zaman Vatan Partisi'nin milletvekillerinin yarısı kadın oluyor. Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir partinin meclise yarı yarıya erkek kadın eşitliğiyle girdiği görülmemiştir. Biz Atatürk'ün partisi olduğumuzu aynı zamanda kadın erkek eşitliğiyle kanıtlıyoruz. Kadın öndeyse bir toplum büyük yeniliklerin eşiğindedir. Vatan Partisi'nde kadın öne geçti. Bu bizim aydınlık bir Türkiye kuracağımız konusunda büyük bir güven veriyor." 

Perinçek, partisinin Kayseri İl Teşkilatını da ziyaret etti.