Vatandaş doğal ürünü tercih ediyor

Yerli sebze ve meyveler tezgâhlarda yerini aldı. Hormonsuz olarak üretilen yerli sebze ve meyveler Konyalılar tarafından tercih ediliyor.
Vatandaş doğal ürünü tercih ediyor

Yerli sebze ve meyveler tezgahlarda yerini almaya başladı. Diğer bölgelerde getirilip satılan domates, salatalık, biberlere rağmen vatandaşlar hormonsuz yerli olarak üretilen sebzelerin yanı sıra kiraz, şeftali ve kayısı gibi meyvelerin satışlarında tüketiciler tarafından büyük rağbet görüyor. Doğal bir ortamda yetiştirildikleri için vatandaşlar yerli sebze ve meyveye adeta akın ediyor. Bu ilgi de esnafı haliyle mutlu ediyor.

5-1-1-001.jpg

ESNAF KAR AMACI GÜTMÜYOR

Yerli sebze ve meyvelerin piyasaya çıkmaya başladığını ifade eden esnaf Fatih Demirci, “Biber, fasulye, patlıcan, salatalık, domates tezgahlarda yerini aldı. İlk başlarda fiyatı 6 TL olan fasulye şu anda 3,5 TL’ye kadar düştü. Yine domates, salatalık 2 TL’ye düştü.  Önümüzdeki günlerde de düşmeye devam eder. Yerli üretim yapan insanımıza destek verelim. Hormonsuz, doğal ve sağlıklı elimizden geldiğince destek verelim. Esnafımız da fazla kar amacı da gözetmiyor” diye konuştu.

5-1-2-003.jpg

VATANDAŞ YERLİ ÜRÜNÜ TERCİH EDİYOR

Vatandaşın yerli ürüne ilgisinin fazla olduğunu ifade eden esnaf Osman Kılıç ise “Meyve ve sebzelerin Saraçoğlu, Yaylapınar, Alakova, Çatalhöyük ve merkez kenar köylerinden ürünler geliyor.  Vişne 5 TL, kayısı 3 TL, armut 4 TL, hırtlak 5TL olarak satılıyor. Sera ürünleri düşük fiyatlı olsa da vatandaşlar doğal ürünü tercih ediyor” şeklinde konuştu.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ

5-1-3-002.jpg

5-1-5-001.jpg