Vatandaşın yol çilesi!

Yeni Haber - İsmail Poçan
Vatandaşın yol çilesi!

Bayramı memleketlerinde geçirmek için Karatay Otobüs Terminaline gelen Altınekinliler, kötü bir sürprizle karşılaştı. 40 derece sıcaklıkta üst üste yolculuk yapmak zorunda kalan vatandaşın çilesi şoförlerin uygulamalarıyla gerginliğe dönüştü.

1 Nisan 2014’te yürürlüğe giren 6360 sayılı Büyükşehir Belediye Yasası çerçevesinde Konya merkez ile birlikte 31 ilçe, 584 köy ve 168 belde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanına girdi. Büyükşehir belediyesinin kısa sürede yeni sistemi başarıyla uygulamaya koymasına rağmen yaşanan sıkıntılar vatandaşın tepkisine neden oluyor. Bunun son örneği Ramazan ayının son gününde Eski Garaj olarak bilinen Karatay Belediyesi otobüs terminalinde yaşandı. Bayramlarını Altınekin’de geçirmek isteyenlerin, yolculuklarını 40 derece sıcaklıkta, klimasız üstelik hıncahınç doldurulmuş bir otobüsle yapmak zorunda kalmaları vatandaşları çileden çıkardı. Oruç, sıcaklık ve kalabalık yüzünden gerilen sinirlere birde şoförlerin sert ve uygunsuz tavırları eklenince vatandaşlar iyiden iyiye çileden çıktı. Uzun süre sıcak altında otobüs bekledikten sonra bir de şoför azarı işiten Altınekinliler, bayram arifesi olmasından dolayı dertlerini anlatacak bir yetkili bulamamaktan da şikayetçi.

 BU GÖRÜNTÜLER HİÇ YAKIŞMIYOR

Her yönüyle bir Avrupa kenti görünümü veren Konya’ya bu görüntülerin hiç yakışmadığını söyleyen vatandaşlar, sorunun tekerrür etmemesi için daha fazla dikkat beklediklerini belirtiyor. “Vatandaşın en önemli beklentisi, kendisine hem geleneklerimize hem de çağdaş normlara uygun tavır sergileyebilecek görevliler” diyen yolculardan İsa Saatçioğlu  “Artık sabırda bir yere kadar acil önlem alınmalı bu ekmek su kadar acil bir konu. Bu görüntüler Altınekin’e hiç yakışmıyor” şeklinde konuştu. Uygulamaların bir an önce düzene girmesini isteyen bir diğer yolcu Nuri Yaylalı da “ Ayakta yirmi kişi var şoför hala balık istifi yapmaya çalışıyor. İsin kötüsü hiç bir telefona ulaşamıyoruz bu durumda vatandaş ne yapsın” diye konuştu.