Vatandaşlar Kenan Evren Bulvarı'nın adını değiştirdi

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki gösteren bazı vatandaşlar, "Kenan Evren Bulvarı" yazılı tabelaların üstüne "15 Temmuz Şehitleri Bulvarı" yazıları yapıştırdı.
Vatandaşlar Kenan Evren Bulvarı'nın adını değiştirdi

Adana'da bazı vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖdarbe girişimine tepkilerini, kentin en işlek bulvarlarından merkez Çukurova ilçesindeki Kenan Evren Bulvarı'nda gerçekleştirdikleri eylem ile gösterdi. 

Vatandaşlar, bulvarın giriş ve çıkışlarındaki tabelalara kırmızı ve beyaz renkte "15 Temmuz Şehitleri Bulvarı" yazısı yapıştırdı. Ay ve yıldızın da bulunduğu yapıştırmalarda "Halk iradesi" yazısı da yer aldı.

"Darbecilerin isimlerinin bu ülkeden silinmesi lazım"

Bulvarda hediyelik eşya satışı yapan Kıbrıs Gazisi Bedrettin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin kolay kazanılmadığını belirterek, "Darbecilerin isimlerinin bu ülkeden silinmesi lazım. Belediye yetkilileri de bunun daha doğru bir durum olduğunu düşünecektir. Alınacak kararla bu değiştirilecektir. Halk neyi istiyorsa o olur." dedi.

Bulvar üzerindeki iş yerinde 15 yıldır esnaflık yapan İlhan Aktürk ise "En azından böylece darbecilerin ismi silinmiş olur. Biz bu vatanı kimseye vermeyiz." diye konuştu.

Belediyenin kararı değil

Öte yandan, Adana Büyükşehir Belediyesince bulvarın isminin değiştirilmesine ilişkin bir karar alınmadığı öğrenildi.