Vatandaşlar ve öğrenciler tırmanış festivalinde buluştu

Atatürk Üniversitesi Spor Kulübünce düzenlenen "Cumhuriyet Bayramı Tırmanış Festivali"nde öğrenciler ve Erzurumlular, duvar tırmanışı ile kano yapmanın keyfini yaşadı- Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü Müdürü Yunus Emre Karaca:"Etkinliklere yoğun ilgi var,
Vatandaşlar ve öğrenciler tırmanış festivalinde buluştu

ERZURUM (AA) - Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Cumhuriyet Bayramı Tırmanış Festivali" düzenledi.

Üniversite yerleşkesindeki tırmanma duvarında düzenlenen etkinliğe, üniversite öğrencilerinin yanı sıra vatandaşlar ve çocuklar da katıldı.

Bu çerçevede duvar tırmanışı gerçekleştiren katılımcılar, aynı alanda yer alan havuzda ise kano yaptı. Büyük kısmı yaşamı boyunca ilk kez tırmanma ya da kano yapma imkanı bulan vatandaşlar, heyecanlı anlar yaşadı.

Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü Müdürü Yunus Emre Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Bayramı Tırmanış Festivali'nin bu yıl 2'ncisini düzenlediklerini söyledi.

Yarışların 3 gün sürdüğünü ifade eden Karaca, "Tırmanışın yanı sıra havuzumuzda rafting ve kano da yapıyoruz. Yarın da Palandöken zirvesine gidip, orada Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutlayacağız. Etkinliklere yoğun ilgi var, öğrencilerin aileleri de geliyor, çok güzel renkli bir ortam var." dedi.

Yunus Emre Karaca, dağcılık ve tırmanış branşını daha fazla tanıtmaya çalıştıklarını da belirterek, "Dağcılık denince genelde ölüm akla geliyor, biz bu branşın ölümden uzak olduğunu, daha da sevilebileceğini ve yapılabileceğini göstermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Dağcılık sporuna ilginin her geçen gün arttığına işaret eden Karaca, etkinliğe yaklaşık 100 kişinin katıldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: