"Ve Panayır Köyden Gider" 10 Haziran'da vizyona girecek

Yönetmenliğini Mete Sözer'in yaptığı, Engin Altan Düzyatan, Cem Davran ve İlyas Salman'ın da başrollerini paylaştığı "Ve Panayır Köyden Gider" filmi 10 Haziran'da vizyona girecek.
"Ve Panayır Köyden Gider" 10 Haziran'da vizyona girecek

Yönetmenliğini Mete Sözer'in yaptığı, Engin Altan Düzyatan, Cem Davran veİlyas Salman'ın da başrollerini paylaştığı "Ve Panayır Köyden Gider" filmi 10 Haziran'da vizyona girecek.

Kanyon Alışveriş Merkezi Cinemaximum'da gerçekleştirilen basın gösteriminde konuşan Mete Sözer, mimarlıktan yönetmenliğe geçiş yaptığını aktararak, "Kafamda hep bu filmin fikri vardı ama zamanı gelmemişti. Bir dostumu kanserden kaybettim, hırsızlık olayı yaşadım. Bu yaşadıklarımdan film fikri çıktı." dedi.

Film çekimlerinin 2 ayda gerçekleştiğini dile getiren Sözer, "Herhangi bir coğrafyaya, mekana ait olmasından çok insanın hesaplaşmalarını konu ediyor. Senaryoyu yazarken büyük şehirlerde de köyde de anlatılacak bir hikaye kurmaya çalıştım. Film herhangi bir kültüre, zamana ve mekana bağlı bir film değil. Film Varşova'da aday oldu. İrlanda'da en iyi film ödülü aldı. Alaska'da ikinci olduk. Filme yorumlar dair yorumlar gayet iyi." diye konuştu.

"Filmi gerilla tekniğiyle çektik"

Oyuncu Engin Altan Düzyatan da canlandırdığı karakterin vücut formu ve lehçesi için uzun süren bir hazırlık yaptığını belirterek, "Mete aslında arkadaşım ve bir film yapmak istiyordu. Yurt dışında yaşıyor. Bundan 2 yıl önce filmi çektik. Güzel bir karakterdi ve ben değişik rolleri oynamayı seviyorum. Keyiflide bir film oldu. Film, birçok yerde festivallere gitti." ifadesini kullandı.

Dünyanın birçok yerinde filmin ödül aldığını aktaran Düzyatan, şunları söyledi:

"Filmi gerilla dediğimiz teknikle çektik. Her şey daha çabuk oldu. İstediğimizi almaya odaklı, ne yaptığımızı bilerek sete girdik. Bu sadece gerekenleri alıp çıktığımız bir setti. O yüzden de her şey iyi planlandığı için vakitlice de çekmiş olduk. Her rol birbirinden çok farklıdır. Kolay değil bir rolü çıkarmak. Bunun da süreci öyleydi. Kendi için de zordu. Biraz şivesi var. Biraz sıkışmış bir karakter, umarım altından kalkmışızdır."

Andy Summers, "Ve Panayır Köyden Gider" için bağlama çaldı

Filmin çekimleri, Konya’nın Gökbudak Köyü’nde gerçekleştirildi, montaj ve yapım aşaması ise Los Angeles’ta tamamlandı. Filmin müzikleri ise 1970 ve 1980’li yılların kült rock grubu The Police’in gitaristi Andy Summers tarafından yapıldı. Andy Summers, "Ve Panayır Köyden Gider" için bağlama çaldı.

Yapımcılığını Cadavre Film'in üstlendiği film, karanlık geçmişe sahip bir köye geçmişini sorgulayan bir yabancının gelmesiyle başlayan olaylar zincirini konu ediniyor.