Vefat eden Ünal Takmaklı'nın oğlundan açıklama

FETÖ soruşturmasında tutuklanan ve bugün cezaevinde vefat eden Ünal Takmaklı'nın, "Uğur Derin Dondurucu'nun sahibi" ya da "ortağı" olmadığı, hissedarlığını ise 1996'da sonlandırdığı açıklandı.
Vefat eden Ünal Takmaklı'nın oğlundan açıklama

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, "FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı" iddiasıyla tutuklanan ve bugün cezaevinde vefat eden Ünal Takmaklı'nın, basında ifade edildiği gibi "Uğur Derin Dondurucu'nun sahibi" ya da "ortağı" olmadığı, hissedarlığını ise 1996 yılı itibarıyla sonlandırdığı bildirildi.

Aile adına açıklama yapan Ünal Takmaklı'nın oğlu Mustafa Takmaklı, ailece derin bir üzüntü içinde olduklarını belirtti.

27 Temmuz tarihinden itibaren FETÖ soruşturması kapsamında babası Ünal Takmaklı'nın tutuklu yargılandığını kaydeden Takmaklı, "Bugün cezaevinde kendisinin vefat ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Ünal Takmaklı, basında ifade edildiği gibi 'Uğur Derin Dondurucu'nun sahibi' ya da 'ortağı' değildir, hissedarlığını 1996 yılı itibarıyla sonlandırmıştır." ifadesini kullandı.

Takmaklı, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ünal Takmaklı, 17/25 Aralık yargı darbesi girişimiyle bu hain yapının gerçek yüzünü görmüş, 2013 yılı itibarıyla tüm bağını koparmış, torunlarını dahi bu hain yapının okullarından almıştır. Ölmeden önceki son görüşmemizde tek istediği, isminin temize çıkması ve evlatlarına onurlu bir isim bırakmaktı.

Sosyal medyada ve medyada babamın vefatı üzerinden AK Parti'ye ve devletimize saldıranlar, asıl babamın mağdur olmasına sebep olanlardır. O ülkesine, Cumhurbaşkanımıza ve adaletin tecelli edeceğine inanan sağlam ve vatansever bir Müslümandı."