Veliler ve öğrencilere kırtasiye alışverişi uyarısı

Konya Kitap, Kırtasiye, Fotokopi ve Matbaacılar Odası Başkanı Ramazan Kuşpınar, kırtasiye alışverişi yapan velilere ve öğrencilere uyarılarda bulundu. 
Veliler ve öğrencilere kırtasiye alışverişi uyarısı

Kırtasiyenin çok fazla taklit edilebilir bir sektör olduğunu ifade eden Oda Başkanı Kuşpınar, “Çin, Hindistan v.b. ülkelerden kalitesiz ithal edilen ürünler, ülkemizde pazarlarda, sektörümüzle hiç ilgisi olmayan muhtelif satış yerlerinde halkımıza ve öğrencilerimize ulaştırılmaktadır. Sözde ucuz diye alınan bu ürünlerin kanser üreten maddeler içerdiği yapılan denetimlerde tespit edilmiştir. Konunun ciddiyeti görsel ve yazılı basında sürekli dile getirilmektedir. Bir ay kırtasiyecilik yapan sonra ortalardan kaybolan yerlerle ilgili sağlıklı bir denetim yapmak imkansızdır. Veliler, taklit kırtasiye ürünleri, insan sağlığına zarar veren, sağlımız için risk taşıyan markaları kesinlikle almamalıdır. Denetimi imkansız iş yerlerinden kesinlikle alışveriş yapmamalıdırlar. Çünkü sadece 1 ay değil 12 ay hizmet veren yerlerin denetimleri daha kolay ve mümkündür. Okul çantaları, okul malzemeleri, kalitesiz ürünler, hastalık saçan mallar, kanserojen ve alerjen boya maddeleri, ağır metaller çocuklarımızın sağlığını tehdit etmektedir” dedi.

“TSE ve CE ve EN-71 damgalı ürünler tercih edilmeli”
Kuşpınar, şunları söyledi: “Veliler ve öğrencilerin, kırtasiye satın alırken kesinlikle TSE ve CE ve EN-71 uluslar arası standart işaretleri taşıyan damgalı ürünleri tercih edip, kontrol ederek alışveriş yapmaları, bu işaretler yoksa almamaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Kuşpınar, yeni eğitim ve öğretim yılında tüm kırtasiyeci meslektaşlarından, velilere ve öğrencilere yardımcı olmalarını da istedi.