Vezneciler katliamını PKK üstlendi

İstanbul Vezneciler'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi.
Vezneciler katliamını PKK üstlendi

PKK, bombalı katliamda siviller de hayatını kaybedince her zamanki taktiğini uygulayarak, taşeron örgütünü devreye soktu. Vezneciler saldırısını PKK'nın sivil katliamlar için kurduğu ve liderlerini Bahoz Erdal'ın yaptığı TAK'ın gerçekleştirdiği duyuruldu.

Terör örgütü PKK, İstanbul Vezneciler'de Salı günü gerçekleştirilen ve 6 polis şehit olmuş, 5 sivil de hayatını kaybettiği saldırıyı üstlendi. Sivil hedeflere yönelik saldırılara karşı kamuoyunun tepkisini çekmemek için taşeron örgütlenmelere giden PKK, Vezneciler'de 5 sivilin de hayatını kaybettiği bombalı katliamı TAK'a yükledi. Örgüt internet sitesinden yaptığı açıklamada Vezneciler saldırısını üstlendiklerini açıkladı.

Kanıtlar da 'PKK' diyordu

Salı günü sabah 08.40'da İstanbul Vezneciler'de çevik kuvvet polis aracına yönelik bombalı saldırıda 6 polis şehit olmuş, 5 sivil hayatını kaybetmişti. Saldırıda kullanılan aracı olay yerine getiren ve uzaktan kumandayla patlatan teröristin eşkali Çarşamba günü belirlenmişti. Şüphelilerin verdiği ifadeler ve olay yerinden elde edilen bulgular doğrultusunda saldırıyı terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği ihtimalini güçlendiriyordu.

PKK'nın taşeron örgütlenmesi

Yeni üyeleri daha çok üniversite öğrencileri ve bayanlardan oluşan TAK'ın militanları şehirlerde eğitim görüp eylem stratejileri geliştiriyor. Teröristler suikast, bomba düzeneği hazırlama ve patlatma konusunda profesyonel eğitim alıyor.

Tek hedefi siviller

Amerika Birleşik Devletleri'nin terör örgütleri listesinde yer alan TAK, Türkiye'de daha çok büyükşehirlerde ve turistik bölgelerde sivilleri hedef alan terör eylemleriyle adını duyurdu. 2006 yılında Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı tarafından terör örgütleri listesine dahil edilen eli kanlı örgüt, Avrupa Birliği'nin terörist organizasyonlar listesinde de bulunmaktadır.

Liderleri Bahoz Erdal

PKK içinde faaliyet göstermesine rağmen, tamamen bağımsız bir yapı gibi gösterilmeye çalışılan TAK'ın liderinin PKK'nın üst düzey isimlerinden Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin olduğu iddia ediliyor. CNN International'e 2010 tarihinde konuşan PKK'nın Kandil'deki sözcüsü 'Roj Kandil' TAK'ın Öcalan'ın yakalanma sürecinin hemen ardında PKK'nın içinde ekipleşen bir yapı olduğunu ifade etmişti.

 

Kaynak: