Mücahit Yaprakcı

Mücahit Yaprakcı

Vicdanınız rahat mı?

Vicdanınız rahat mı?

Konya… Yaklaşık 2 milyon nüfuslu bir şehir. Yüzlerce iş adamı, onlarca firma ve bir Büyükşehir Belediyesi… Peki, bunca iş adamından, bunca firmadan ve Büyükşehir Belediyesi’nden kaç tanesi bir spor kulübüne sahip çıktı dersiniz? Ben söyliyeyim, sıfır!

Özellikle belirttim; Spor kulübü. Çünkü basketbol kulübü deseydim yine bize ne diyecektiniz. “Futbol kulübüne bunca destek yapılırken, arkasında durulurken neden basketbol kulübüne bir kuruş bile veremiyorsunuz” diyecektim, bu sefer de “Bizim de elimizden bir şey gelmez” diyeceksiniz.

Tüm Türkiye bizi konuşuyor şu anda… Diyorlar ki; “Koskoca Konya basketbol takımına sahip çıkamadı.” Haklılar mı? Sonuna kadar. Yerel medya bas bas bağırdı. “Kapanmasın kulüp sahip çıkın” dendi. Ne sahip çıkan oldu ne de yapılan haberleri umursayan. Hakan Faydasıçok çıktı ve dedi ki; “Konyaspor futbol kulübü takıma sahip çıkmalı.” Peki Başkan haksız mıydı? En makul olanı futbol kulübünün bu takıma sahip çıkması değil miydi?

Futbol takımından bu konu ile alakalı en ufak bir hamle, bir açıklama dahi gelmedi, gelemedi.

Konyaspor futbol takımı bu sene galibiyet primi olarak yaklaşık 24 milyon lirayı kasasına koydu. Basketbol takımı ise 1 milyonluk bütçe ile seneyi tamamladı. Hatta öyle ki; 2 milyonluk borç ödenemediği için yönetim takımı başsız bıraktı, zira sahip çıkan da olmadı.

Sadece 2 haftalık gelir basketbol takımına hibe edilebilir, takım futbol takımının bünyesi haline gelip tekrar diriltilebilirdi. Neden yapılamadı? Korktular. Basketbol takımının sırtlarına yük olacağını düşündüler. Kulübe sahip çıkmadılar.

Konyalı İş adamları, Hakan Faydasıçok’un, Yunus Derebağ’ın çektikleri zorlukları gördüler. Takıma sahip çıkılmadığını gördüler, kaçınılmaz olarak da görmezden geldiler. Onlar da “sahip çıkamayız” dediler. 

En azından reklam verseydiniz. İsim hakkı, forma sponsorluğu, ulaşım, iletişim derken belki takım bu denli zorlanmazdı. Reklam da vermediniz onu da kabul ettik, diyemiyoruz bir şey.

Selçuk Üniversitesi adıyla alnının akıyla mücadele eden, sarı-mavi bir takım vardı, hatırlarsınız. O takımın adı değiştirildi, amblemi, forma rengi değiştirildi. Sebep neydi? Konya’yı temsil edemiyormuş Selçuk Üniversitesi. Üniversite takımı gibi olduklarından Konyalıların izleyesi, taraftar olası gelmiyormuş. Gerçekten o kadar iyi oldu ki Konyaspor olunca. Üniversite de çekti elini ayağını takımdan, iyice düştük kuyuya. Hakan Faydasıçok birkaç ay önce yaptığı basın toplantısında şöyle demişti; “Bize Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan başka sahip çıkan olmadı. Özellikle Tahir Akyürek’e kırgınız.” Keşke Konya’nın diğer tüm sorunları ile uğraştığı gibi bu sorun ile de uğraşsaydı değerli başkan, ama yapmadı.

Şimdi başta takıma hiçbir zaman sahip çıkmayan Büyükşehir Belediyesi’ne, iş adamlarına, birkaç yerel medya mensubu haricinde kulüp hakkında hiç haber yapmayan gazeteler ve televizyonlara, takım kötü gidince salona gitmeyi bırakan taraftara, takımı yarı yolda bırakan yönetime, yanlış transferler ile bel büken Staff’a, parasını alamadığı için takımı bırakıp giden oyunculara, size, kendime ve Tüm Konya’ya soracağım bir soru var.

Tüm ülke Konyaspor basketbol takımının ligden çekilmesini konuşurken, en üst ligdeki takımımız İkinci Lig’de mücadele eden Selçuklu Belediyespor kalmışken –ki onlar da küçülmeye gidecekmiş- şehirde 3 tane Türkiye standardında salon boş boş yatarken biz rahat uyuyabilecek miyiz? Peki takıma sahip çıkmayan değerli büyükler, vicdanınız rahat mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mücahit Yaprakcı Arşivi
SON YAZILAR