Vida'dan transfer açıklaması! 'Kupa sonrası...'

Hırvatistan’la Dünya Kupası’nda sergilediği başarılı performansla yıldızını parlatan Domagoj Vida, transfer iddialarıyla ilgili olarak konuştu.
Vida'dan transfer açıklaması! 'Kupa sonrası...'

Beşiktaş’ın geçen sezonun ara transfer döneminde kadrosuna bedelsiz olarak kattığı Domagoj Vida, Hırvatistan Milli Takımı formasıyla Dünya Kupası’na damgasını vuruyor.

D Grubu’nda ülkesinin Nijerya’yı 2-0 ve Arjantin’i de 3-0 yendiği karşılaşmaların ikisinde de 90 dakika sahada kalan ve ortaya koyduğu başarılı performansla rakiplerine geçit vermeyerek yıldızını parlatan tecrübeli stoper, bir anda transfer döneminin gözdesi olmuştu. İngiltere başta olmak üzere İtalya ve İspanya’dan da birçok kulübün ilgisini çeken 29 yaşındaki futbolcu, menajeri aracılığıyla gelen teklifler için ilk kez konuştu.

Tosic’in ardından... 

Konuyla ilgili olarak düşüncesini menaceriyle paylaşan Vida, “Şu anda Dünya Kupası’nda ülkem için mücadele ediyorum. Geleceğim için doğru kararı turnuva sonrasında vereceğim. Beşiktaş’la 2022 yılına kadar sözleşmem var. Rusya’nın ardından kulüple oturur tekliflere göre durumumu değerlendiririz” ifadelerini kullandı. Dusko Tosic’in 7 milyon Euro karşılığında Çin Ligi ekibi Guangzhou RF’e satılmasının ardından savunma hattını koruma kararı alan yönetimin, Vida’nın Dünya Kupası’ndaki performansıyla yıldızını parlatmasının ardından tekliflere açık olduğu öğrenildi.

Başkan fikir değiştirdi 

Teknik direktör Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda ilk olarak Vida’yla yola devam kararı alan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın, son olarak deneyimli savunmacı için gelecek önerileri değerlendirmeye karar verdiği belirtildi. Özellikle İngiltere Premier Lig’ten birçok kulübün radarında bulunan Vida için 10 milyon Pound’un gözden çıkarıldığı konuşuluyor.