Vural ve Mandıralı'dan gençlere futbol eğitimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Futbol Akademi Kampı kapsamında Yılmaz Vural ve Hami Mandıralı genç futbolcu adaylarıyla bir araya geldi.
Vural ve Mandıralı'dan gençlere futbol eğitimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Futbol Akademi Kampı'nın dördüncü etabının tanıtımı gerçekleştirildi.

Cebeci Spor Kompleksi'nde yapılan tanıtıma, teknik direktörler Yılmaz Vural veHami Mandıralı'nın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ile akademi kampında eğitim alan öğrenciler katıldı.

Hami Mandıralı ve Yılmaz Vural, futbolcu adaylarının antrenmanına katılarak şut teknikleri hakkında bilgi verdi ve bir süre sohbet etti. İstanbul'da bulunan yetenekli futbolcu adaylarına temel futbol eğitim vermeyi amaçlayan Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi kapsamında bugüne kadar 119 futbolcu adayı, 25 farklı İstanbul kulübünün altyapılarına kazandırıldı. 

Vural: Araştırma enstitüsü kurularak yetenekler bulunmalı

Yılmaz Vural, Türkiye'de maddi anlamda her şeyin olduğunu asıl problemin eğitici kadrosunda bulunduğunu belirterek, "18 milyondan fazla çocuğumuz okula gidiyor. Avrupa'da bir sürü ülkenin nüfusundan fazla. Potansiyel burada duruyor. Bunu işleyecek tesis ve eğitici lazım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi önemli destek veriyor. Neden sporcu yetişmiyor şikayetinden vazgeçmemiz lazım. Ülkemizde maddi anlamda her şey var ama eğitici problemimiz mevcut." diye konuştu.

Türkiye'de yetenekli sporcuların yer aldığını vurgulayan Vural, "Ankara'da akademiyi bitirdikten sonra Almanya'ya gittim ancak eğitimimi yetersiz buldular ve kabul etmediler. Bir araştırma enstitüsü kurularak yetenekler bulunmalı. Bir sürü çocuğumuz var. Bunların arasından neler neler çıkar. Hangi alanda eğitimli olduklarını bulabilirseniz olimpiyatlarda Türkiye birinci olabilir." ifadelerini kullandı.

Mandıralı: Gençlere yeterli önem verilmiyor

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan teknik direktör Hami Mandıralı ise gençlere yeterli önemin verilmediğini aktararak, şunları kaydetti:

"Bizim zamanımızda gençler daha kıymetliydi. Bize değer verdiler, biz de kendimizi gösterip, Türk futbolunu bir yere getirmeye çalıştık. Şimdi de çok yetenekli gençler var ancak kulüpler şans vermiyor. Kaliteli yabancı oyuncular gelsin gençlerimize bir şey öğretsin istiyoruz. Gençlere kıymet verip, iyi şekilde yetiştirmemiz lazım. Türk insanı çok yetenekli fakat bir yere geldikten sonra duruyor. Bunun için çok çalışmak ve fedakarlık yapmak lazım."