Washington Post'tan "güvenli bölge" iddiası

Amerikan Washington Post gazetesi son Türkiye-ABD anlaşmasının Kuzey Suriye'de fiili olarak bir güvenli bölge ilanını öngördüğünü bildirdi.
Washington Post'tan "güvenli bölge" iddiası

Türkiye ile ABD arasında IŞİD'le mücadele konusunda yeni bir mutabakata varıldığı ortaya çıkmıştı. Bu mutabakata göre ABD, IŞİD'e karşı İncirlik'i sınırlı olarak kullanabilecek. Buna karşılık Türkiye'nin sınırda kırmızı çizgi ilan ettiği bölgede gelişme yaşanırsa, güvenli bölge oluşturmaya ve farklı önlem almaya ABD olumlu yaklaşacak.

ABD GAZETESİNDEN MÜTHİŞ İDDİA

Amerikan Washington Post gazetesi son Türkiye-ABD anlaşmasının Kuzey Suriye'de fiili olarak bir güvenli bölge ilanını öngördüğünü bildirdi. Amerikan Washington Post gazetesi,IŞİD'den arındırılacak ve Fırat Nehri'nden başlayıp yaklaşık 110 km batıya, 60 km derinliğe ulaşacak güvenli bölgenin Halep vilayetine uzanacağını ve Halep'i Suriye muhalefetinin denetimine alacağını iddia etti.

TÜRKİYE'DEN KAÇAN SURİYELİLER İÇİN GÜVENLİ BÖLGE

Habere göre bu fiili alan Türkiye'ye kaçan Suriyeliler için bir güvenli bölge olabilir.

Bir amerikalı yetkili, "Hedef IŞİD'den arındırılmış bir alan oluşması ve Türkiye'nin Suriyesınırında daha fazla güvenlik ve istikrar sağlanması" şeklinde konuştu.