WhatsApp, Instagram ve Facebook'taki sıkıntının nedeni belli oldu!

Facebook ve Instagram'da bir erişim sıkıntısı söz konusu oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram, Facebook ve WhatsApp servislerinde dünya genelinde sorun yaşandığını belirtti.
WhatsApp, Instagram ve Facebook'taki sıkıntının nedeni belli oldu!

Aylık aktif kullanıcı sayısı 1 milyarı aşan ve 'fotoğraf paylaşımı' denildiğinde akla ilk olarak gelen Instagram, kısa süre önce erişim sıkıntılarıyla gündeme geldi. Aynı zamanda benzer problem Facebook için de geçerli oldu. Whatsapp'a neden girmiyor, Instagram'a neden girmiyor, Facebook'a neden girmiyor diye merak edenler sorunun kaynağını araştırdı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram, Facebook ve WhatsApp servislerinde dünya genelinde sorun yaşandığını belirterek, Türkiye'deki kullanıcıların da bundan kısmen etkilendiğini bildirdi.

Sayan, Twitter hesabından sosyal iletişim ağlarında yaşanan sorunlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Instagram, Facebook ve WhatsApp servislerinde dünya genelinde sorun yaşanmakta olup, ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir." ifadesini kullandı.

INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ, WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ?

Şu anda Instagram cephesinden gelen herhangi bir açıklama yok. Ancak önümüzdeki dakikalarda sorunun kaynağına yönelik bir açıklama yapılması bekleniyor.

Milyonlarca kullanıcının aktif olarak yer aldığı platformdaki bu aksaklık sosyal medyada da fazlasıyla gündeme geliyor.

Ortaya çıkan raporlar, her iki platformun da dünya genelinde bazı bölgelerde erişim sıkıntısıyla karşılaştığını gösteriyor.