WhatsApp’a yeni özellik geldi, artık mesajları saklayabileceksiniz!

Meta, WhatsApp için yeni özellikler sunarken yakın zamanda buna bir yenisini daha ekledi. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, son gelen özelliği kullanıcılarla paylaştı.
WhatsApp’a yeni özellik geldi, artık mesajları saklayabileceksiniz!

Mesajlaşma hizmetini daha kullanışlı hale getiren WhatsApp, uygulama üzerinde onlarca yeni özelliği test ediyor. Söz konusu özellikler hazır hale getirildiğinde ise kullanıma sunuluyor.

Geçtiğimiz haftalarda WhatsApp için yeni emoji animasyon özelliği ortaya çıkmıştı, şimdi ise Meta bir başka özelliğin daha duyurusunu yaptı. Bu kez gelen özellik kaybolan mesajlarla ilgili.

MESAJLARI SAKLAYABİLECEKSİNİZ, AMA BİR ŞARTLA

WhatsApp’ın getirdiği son yeniliklerden kaybolan mesajlar pek çok kullanıcı tarafından sık sık kullanılıyor. Meta da bu özelliğin işlevlerini artırmak için yeni bir değişikliği devreye aldığını duyurdu.

The Verge’ün aktardığına göre kaybolan mesajlarda artık kullanıcılar mesajları kaydedebilecek. Alıcı bir mesaja uzun süre bastığında ‘kaydet’ simgesi görünecek. Bu sayede kaybolmasını istemediğiniz mesajı da saklamış olacaksınız.

KONTROL MESAJI GÖNDERENİN ELİNDE OLACAK

Alıcının gelen mesajı kaydetme yetkisi kendi elinde olmayacak. WhatsApp, eğer ileten kişi kaydetmeye izin verilirse bunun mümkün olacağını söylüyor. Yani siz göndericiden aldığınız bir mesajı kaydetmek istediğinizde karşı tarafa bildirim gidiyor. Eğer karşı taraf mesajı kaydetme talebinizi kabul ederse bunu gerçekleştirebilirsiniz.

ANİMASYONLU EMOJİ DESTEĞİ DE YOLDA

Halihazırda pek çok özelliği kullanıma sunan WhatsApp, emojileri animasyona çeviren bir başka özelliğin daha üzerine çalışıyor. Kullanıcılar gelecek yeni güncelleme ile artık normal emojilerini animasyonlu olarak da gönderebilecek. Ama özelliğin şu an için test aşamasında olduğunu belirtmekte fayda var.