Wilson hastalığı eğitimini yarıda bıraktırdı

Ezine'de, 8 ay önce 100 bin kişide bir görülen "Wilson" hastalığı teşhisi konulan 16 yaşındaki Şafak Ateş, eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı.
Wilson hastalığı eğitimini yarıda bıraktırdı

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, 8 ay önce 100 bin kişide bir görülen, psikiyatrik, nörolojik belirtiler ya da karaciğer hastalığıyla kendini gösteren genetik bir hastalık olan "Wilson hastalığı" teşhisi konulan 16 yaşındaki çocuk, eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Şafak'ın babası Sezgin Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 çocuğundan en küçüğü olan Şafak'ın yaklaşık bir yıl önce ellerinde kasılmalar başladığını, bunun üzerine oğlunu ilk olarak psikoloğa götürdüğünü, ardından birkaç hekime daha muayene ettirdiğini ancak çare bulamadıklarını söyledi.

Ateş, kış aylarında Muğla'nın Fethiye ilçesinde çalıştığı için oğlunun da eğitimini burada sürdürdüğünü ancak Fethiye Filkar Ortaokulundan mezun olan oğlunun hastalığı yüzünden liseye devam edemediğini belirtti. 

ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Ateş'in tedavisiyle ilgilenen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Battal ise "Wilson" hastalığının halk arasında "vücutta bakır birikmesi" olarak bilindiğini söyledi.

Hastalığın çok nadir görüldüğünü belirten Battal, özellikle akraba evlilikleri sonucu doğan çocuklarda bu tip rahatsızlıklara rastlandığını bildirdi.