Wolfgang Müller: "Tüm dünya Türklerin gücünü gördü"

Bağcılar'da demokrasi nöbetine katılan Almanya'nın Hamm Büyükşehir Belediyesi Uyum Dairesi Başkanı Wolfgang Müller, "Yenikapı'ya gittim. Orada 5 milyon insan vardı. Tüm dünya Türklerin büyüklüğünü ve gücünü gördü" dedi.
Wolfgang Müller: "Tüm dünya Türklerin gücünü gördü"

Bağcılar'da yaşayan vatandaşlar, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası her gün demokrasi ve vatan nöbeti tutuyor. Meydanı boş bırakmayan on binler Türk bayrağını coşkuyla dalgalandırıyor.

Bağcılar'daki nöbete katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, 7'sinden 70'ine tüm milletin FETÖ'nün üniformalı teröristlerine karşı mücadele verdiğini anlattı. Benli, "Her birinin "tek başıma kalsam bile meydanı boş bırakmam" diyerek mermilere, tanklara, F16'lara göğüs gerdiğini anlattı. Hain saldırı sırasında 240 şehit verdiklerini kaydeden Benli, batının ikiyüzlü tutumunu da ağır şekilde eleştirdi.

Batılı ülkelerin, Türkiye'nin darbe girişimi sonrası 3 ay süreli Olağanüstü Hal kararı almasını bahane ederek eleştiride bulunduklarını hatırlatan Benli, Fransa'nın OHAL uygulamasını 6 ay daha uzatmasına da sessiz kaldıklarına dikkat çekti. Türk Silahlı Kuvvetlerine sızan illegal çete mensubu hain teröristlerin (FETÖ), ülkeye büyük bir acı yaşattığını da anlatan Benli, "15 Temmuz darbe girişiminde 35 uçak, 37 helikopter, 246 tank ve zırhlı araç, 3 gemi, 3 bin 992 hafif silah kullanıldı. Ancak, bu kadar ağır saldırıya rağmen milletimiz ülkemizin işgal edilmesine izin vermemiştir" dedi.

"Hiç bir millete nasip olmayacak zafer kazandık"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 15 Temmuz'dan bu yana Bağcılar ailesi olarak meydanları boş bırakmadıklarını belirtti. Türk milletinin siyaset tarihinde hiçbir millete nasip olmayacak bir zafer kazandığını vurgulayan Çağırıcı, "Başkomutanımız ile birlikte milletçe güzel bir zafer tablosu ortaya koyduk. Bu tablonun mimarı sizlersiniz" dedi.

"Tüm dünya Türklerin gücünü gördü"

Vatan ve demokrasi nöbetine Almanya'dan gelen konuklar da destek verdi. Bağcılarlıları selamlayan Almanya'nın Hamm Büyükşehir Belediyesi Uyum Dairesi Başkanı Wolfgang Müller, Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann'ın selamını iletti. Kardeş şehir Bağcılar'da olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Müller, 15 Temmuz gecesini televizyondan izlerken tanklara, uçaklara, mermilere karşı kahramanca mücadele veren herkesle gurur duyduğunu anlattı. Yenikapı'daki dev mitinge katıldığını da anlatan Müller, "Yenikapı'ya gittim. Orada 5 milyon insan vardı. Tüm dünya Türklerin büyüklüğünü ve gücünü gördü" diye konuştu.

Wolfgang Müller: "Tüm dünya Türklerin gücünü gördü"

Wolfgang Müller: "Tüm dünya Türklerin gücünü gördü"

Wolfgang Müller: "Tüm dünya Türklerin gücünü gördü"

Wolfgang Müller: "Tüm dünya Türklerin gücünü gördü"

Kaynak: