Wushunun yıldızları Avrupa Şampiyonası'nda yarışmayacak

Romanya'da 2013'te başörtüsü nedeniyle Avrupa Şampiyonası'ndan diskalifiye edilen milli wushucu Akyüz ve kardeşi bu yıl Rusya'da düzenlenecek şampiyonaya katılmama kararı aldı.
Wushunun yıldızları Avrupa Şampiyonası'nda yarışmayacak

Romanya'da 2013'te başörtüsü nedeniyle Avrupa Şampiyonası'ndan diskalifiye edilen milli wushucu Zeynep Makbule Akyüz, bu yıl Rusya'da düzenlenecek şampiyonaya çağrılmasına rağmen yarışmalara katılmama kararı aldı. 

Dünya şampiyonu Zeynep Makbule, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bizi tekrar Avrupa Şampiyonası'na katılmaya Rusya'ya davet ettiler ama kesinlikle kabul etmiyorum. 2013'te beni başörtümden dolayı diskalifiye ettikten sonra umarım bir daha katılmamı beklemiyorlar, zaten katılmayacağım. Ben dünya şampiyonuyum, Avrupa şampiyonluğuna ihtiyacım yok. Kasım ayında Çin'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılacağım."

Elif: Kardeşime yaptıklarından dolayı onları kabul etmiyorum

Zeynep Makbule'nin ablası dünya şampiyonu milli wushucu Elif de kardeşine destek olmak amacıyla Avrupa Şampiyonası'na katılmayacağını ifade etti.

Bu yıl kendilerine davet geldiğini hatırlatan Elif, "Başörtüsünü kabul ediyorlar ama ben kardeşime yaptıklarından dolayı onları kabul etmiyorum. Babam, Rus federasyon başkanıyla görüşmüş, hatta onlar bizi şampiyonaya davet etmiş. Kardeşim Necmettin davetleri gereği katılabilir ama ben ve Zeynep katılmayacağız." diye konuştu.

Necmettin: Birinciliği alıp gereken cevabı vermek istiyorum

Milli wushucuların erkek kardeşi dünya şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz ise organizasyona katılma kararı aldığını belirtti.

Birinci olarak ülkesini en iyi şekilde temsil etmek için elinden geleni yapacağını aktaran Necmettin, "İstiklal Marşımızı orada okutmak istiyorum. Yapılan haksızlıklardan dolayı ablalarım Avrupa Şampiyonası'na davet edilseler de katılmıyor. Ben de orada en iyi şekilde, açık ara farkla birinciliği alın terimle alıp gereken cevabı vermek istiyorum." ifadelerini kullandı.

İcra Kurulu Başkanı Akyüz: "Yıllardır bunun mücadelesini verdik"

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz de yapılan hatadan sonra sporcuların yeniden davet edilmesinin sevindirici bir gelişme olduğuna dikkati çekerek, "Başörtüsü yasağının insancıl bir tarafı yok. Böyle bir yasağa karşıyız ve yıllardır bunun mücadelesini verdik. Şimdi onlar bu yasağı kaldırmanın yolunu arıyorlar." dedi.