Yabancı misafirler Sille'ye hayran

Konya’nın en gözde mekânları arasında yer alan Sille Baraj Parkı, yerli vatandaşlar kadar yabancı misafirlerin de ilgisini çekiyor.
Yabancı misafirler Sille'ye hayran

Konya’nın en gözde mekânları arasında yer alan Sille Baraj Parkı, yerli vatandaşlar kadar yabancı misafirlerin de ilgisini çekiyor. Sille’nin tarihine ve manzarasına hayran oldukları ve burada bol bol fotoğraf çekindiklerini söyleyen Berenice Kamayen, Yelesani Nkhuwa ve Grace Mwiche, kendi ülkelerinde böyle bir yer görmediklerini ifade etti.

Türkiye'nin en büyük parklarından biri olan ve Selçuklu Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda Konya'ya kazandırılan Sille Baraj Park, bu yıl da binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Günlük yaşamın stresinden uzaklaşıp nefes almak isteyen binlerce insan Sille'nin temiz havasında aileleriyle birlikte hoşca vakit geçirmek için baraj parka akın ediyor. Konyalıları su ile buluşturan ve şehrin yeni cazibe alanı olan baraj parkta, tekne gezinti alanı, uçurtma tepesi, çay bahçesi, restoran, mescid, iskele, ahşap gezinti yolları, çim amfi, çocuk oyun alanları, spor alanları gibi farklı etkinlik alanları yer alıyor.

konya-sille-baraj-parki-2.jpg

ÇOK AMAÇLI ALANLAR

Sille Baraj Park, 1 milyon 985 bin metrekarelik alanı ile Türkiye'de yapılmış en büyük parklardan biri. Park içerisinde 221 bin metrekare yüzey alanı ve 2 milyon 500 bin metreküplük tam doluluk kapasitesi ile Sille Barajı yer alıyor. Baraj çevresinde piknik alanları, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, tırmanma parkurları yer alıyor.

konya-sille-baraj-parki-3.jpg

YERLİ VE YABANCI TURİST AKINI

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından Sille’ye gelen insanlar Baraj Parkı’nda eğlenceli vakitler geçiriyor. Sadece Konyalıların değil, Konya’da yaşayan yüzbinlerce öğrencinin de en çok gittiği mekânlar arasına yerleşen Sille Baraj Parkı, eğitim için ülkemizi tercih eden yabancı öğrencilerin de güzel vakit geçirmek için gittiği yerlerden birisi oluyor. Sille Baraj Parkı’nda eğlenen Konya’nın misafirleri üç yabancı arkadaş burayı çok beğendiklerini dile getirdi. Orta Afrika Cumhuriyeti’nden gelen Berenice Kamayen, Zambia’dan gelen Grace Mwiche ve Zambia’dan gelen Yelesani Nkhuwa eğitimlerinden fırsat buldukça buraya geldiklerini dile getirdi.

yabanci-misafirler.jpg

‘FOTOĞRAF İÇİN SİLLE’Yİ TERCİH EDİYORUZ’

5 yıldır Konya’da olduğunu ve fotoğraf çekinmek için genellikle Sille’yi tercih ettiklerini dile getiren Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı Berenice Kamayen, “Selçuk Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünden yeni mezun oldum. Şuanda Konya’da yaşıyorum. Gün içerisinde yorgunluğumuzu atmak ve güzel fotoğraflar çekinmek için Sille’yi tercih ediyoruz. Burası şehrin en güzel yerlerinden birisidir. 5 yıldır Konya’dayım ve fırsat buldukça buraya geliyoruz. Şehir dışından veya yurt dışından gelen misafirlerimizi de Sille’ye getiriyoruz. Burada hem gezinti alanları hem baraj parkı hem de macera alanı var. Gayet güzel eğleniyoruz” ifadelerini kullandı.

berenice-kamayen.jpg

‘MAZARASINA HAYRAN OLDUK’

Sille’nin tarihini internetten araştırdıklarını ve baraj parkının manzarasına hayranlık duyduklarını belirten Zambia vatandaşı Grace Mwiche, 8 aydır bulundukları Konya’da arkadaşlarıyla birlikte temiz hava almak için buraya geldiklerini belirtti. Baraj parkının ilgilerini çektiğini söyleyen Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Grace Mwiche, “8 aydır eğitim için bulunduğum Konya’da böyle güzel bir yer olduğunu internetten öğrendim. Gerçekten çok güzel ve doğal bir manzarası var. Burası benim çok ilgimi çekiyor’ diye konuştu.

grace-mwiche.jpg

‘TEKNE TURUNDA ÇOK EĞLENDİK’

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan ve arkadaşlarını ziyaret için geldiği Konya’da Sille’yi ziyaret ettiğini dile getiren  Zambia vatandaşı Yelesani Nkhuwa, “Kocaeli Üniversitesi’nde okuyorum. Arkadaşlarım Kamayen ve Mwiche’yi ziyarete geldiğim Konya’da beni Sille’ye getirdiler. Daha önce hem kendi ülkemde hem de Türkiye’de gezdiğim şehirlerde böyle bir yer görmemiştim. Barajda bulunan tekne turunda çok eğlendik. Kocaeli’ne döndüğümde arkadaşlarıma burayı tavsiye edeceğim’ dedi.

yelesani-nkhuwa.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / SÜMEYRA KENESARI – YENİ HABER GAZETESİ