Yabancı öğrenciler Çanakkale'de tarihi yolculuğa çıktı

Yunus Emre Enstitüsü ile YTB'nin iş birliğinde düzenlenen yaz okulu kapsamında, Trakya Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler, Çanakkale'nin tarihini yerinde inceledi.
Yabancı öğrenciler Çanakkale'de tarihi yolculuğa çıktı

Yunus Emre Enstitüsü ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) iş birliğinde düzenlenen Türkçe Yaz Okulu kapsamında Trakya Üniversitesi'nde eğitim gören konuk öğrenciler, Çanakkale'de tarihe yolculuk yaptı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Yunanistan, Hindistan, Hırvatistan, Polonya, Belçika ve Arnavutluk'tan 22 öğrenci, Çanakkale Şehitler Abidesi, Atatürk Evi, 57. Alay Şehitliği ile tarihi alanları gezdi.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Coşkun, okutman Aynur Tüsgil ve Yunus Emre Vakfı'ndan rehber öğretmen Hilal Taşgın, yabancı öğrencilere "Çanakkale ruhunu" anlattı.

Bigalı köyü, Truva atının bulunduğu alan ve Çanakkale kent merkezini de ziyaret eden öğrencilere, tarihi Gelibolu yarımadası ile ilgili tanıtım filmi de izletildi.

Türkçe'yi ve Türk kültürünü yerinde öğreniyorlar

4 kıtada, 37 ülkede ve 45 merkezi ile Türkiye'nin kültür diplomasisi görevini üslenen Yunus Emre Enstitüsü, yabancı öğrencileri bir ay boyunca ağırlayacak.

Gruplara ayrılan öğrenciler, Türkçe yaz okulu programının uygulandığı 20 devlet üniversitesinde eğitim programlarına katılıyor. Öğrenciler eğitimlerinin yanı sıra bulundukları şehirlerin tarihi ve turistik alanlarını gezerek, tarihini öğreniyor.

Öğrenciler, İstanbul'da düzenlenecek "1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı" etkinliğinin ardından ülkelerine dönecek.