Yabancı öğrencilerden Türk lirasına destek

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan:- "Edirne'de öğrenim gören uluslararası öğrencilerimiz farkındalık oluşturmak ve devletimize destek vermek için dövizlerini bozdurdular"
Yabancı öğrencilerden Türk lirasına destek

EDİRNE (AA) - Edirne'de öğrenim gören yabancı öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döviz bozdurma çağrısına destek verdi.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği öncülüğünde bir araya gelen öğrenciler, Tarihi Ali Paşa Çarşısı'nda yer alan döviz bürosuna gitti. Ellerindeki dövizleri Türk lirasına çeviren 10 öğrenci, Türk ekonomisine destek olmak istediklerini söyledi.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yabancı öğrencilerin Türkiye'yi kendi vatanları gibi sevdiğini belirtti.

Türkiye'nin yanında olduklarını ifade etmek adına Başkan Erdoğan'ın çağrısını yerine getirdiklerini anlatan Çalışkan, "Edirne'de öğrenim gören uluslararası öğrencilerimiz farkındalık oluşturmak ve devletimize destek vermek için dövizlerini bozdurdular. Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik savaşta birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Bu açıdan öğrencilerimiz de Türkiye'ye olan gönül borçlarını devletinin yanında olarak ve destek olarak ödemeye çalışıyor. Bundan dolayı öğrenci arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Türkiye onların ikinci vatanı ve onlar da vatanlarına sahip çıkıyor." dedi.

- "Bizler her zaman Türkiye'nin yanındayız"

Yunanistan'ın Gümülcine kentinden Edirne'ye gelen Seyhan Mehmedali, Türkiye'nin her zaman yanında olduklarını belirtti.

Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu aktaran Mehmedali, "Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye'ye destek olmak için dövizlerimiz bozdurduk.Türkiye bu durumdan iyi bir şekilde çıkacaktır." dedi.

Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Begench Gurbanov ise Türk lirasına destek verdiklerini ve her zaman Türkiye'nin destekçisi olduklarını kaydetti.

Kaynak: