Yabancı uyruklu öğrencilere kırtasiye desteği

Muş Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü, yabancı uyruklu öğrencilere kırtasiye desteğinde bulundu.
Yabancı uyruklu öğrencilere kırtasiye desteği

Muş Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü, yabancı uyruklu öğrencilere kırtasiye desteğinde bulundu.

Muş Valiliği toplantı salonunda düzenlenen programa Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Ercan Öter, İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Işık, aileler ve öğrenciler katıldı. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Muş'ta eğitim gören yabancı uyruklu 10 öğrenci için gönderilen kırtasiye malzemeleri, Vali Seddar Yavuz tarafından dağıtıldı. Hediye dağıtımının ardından bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin zulümden kaçan, zulme uğrayan her kim olursa tarih boyunca kapılarını açtığını, bugün de açmaya devam ettiğini söyledi. "Bizim kadim medeniyetimizin en önemli özelliği de budur" diyen Vali Yavuz, "O yüzden bizden aman dileyen, bizden yardım talep eden her kim olursa olsun etnisitesi, dini mezhebi ne olursa olsun onların yanında olmaya devam edeceğiz. Bizi biz yapan ve bizi büyük bir imparatorluğa sahip kılan zihniyet ve anlayış budur. Bugün de maalesef Ortadoğu'da ve dünyanın birçok yerinde kan ve gözyaşı akmaya devam ediyor; işte ülkemize bu kapsamda Suriye'den ve komşu ülkelerden gelen kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimizin ülkemizde kaldığı süre içerisinde eğitilmesi, toplumumuzda entegrasyonunun sağlaması, dilimizi, kültürümüzü öğrenmeleri, daha da önemlisi kendilerini geliştirebilmeleri bakımından devlet olarak her türlü tedbiri alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz" dedi.

Muş'ta 2 bin 221 Suriyeli aile bulunduğunu hatırlatan Vali Yavuz, "Bunlardan okula giden kardeşlerimiz var, okulların yeni açılması vesilesiyle okula kazandırmayı planladığımız çocuklarımız var. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bugün eğitim ve öğretimin başlaması vesilesiyle hem öğrenci kardeşlerimizle bir araya geldik hem de eğitim kurum yöneticilerimize çocuklarımızın eğitim hakkından faydalanması noktasındaki görüş ve düşüncelerimizi paylaşma fırsatı bulduk. Bu vesileyle dileğim o ki Türkiye'de yaşanan bu ateş çemberinin bir an önce sonuçlanması, bu insanlık dramının ve vahşetin bir an önce sona ermesi ve gönül bağımız olan, akrabalarımız olan kardeşlerimizin de bir an önce ülkelerinde huzur içinde yaşamaları en büyük dileğimizdir. Bu kapsamda bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyüklüğünün öngörülüğü yüksekliğini görmüş olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

İl Göç Dairesi Müdürü Fatih Işık ise, Muş'ta ikamet eden yabancı uyruklu öğrenciler için Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce gönderilen hediyeleri dağıtıklarını belirterek, "Muş'ta eğitim öğretim hayatını sürdüren 10 yabancı uyruklu çocuğumuz, hediyelerini Sayın Valimizden teslim aldılar. 0-17 yaş arasında bulunan 251 Suriyeli çocuktan ise 20'ye yakını okula gidiyor. Bu oranı yükseltmek için, eğitim öğretime kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüz arasında imzalanan protokol ile bu çocukların okullaşma oranının arttırılması hedefleniyor" diye konuştu.

Program, hediye dağıtımının ardından çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Yabancı uyruklu öğrencilere kırtasiye desteği

Yabancı uyruklu öğrencilere kırtasiye desteği

Yabancı uyruklu öğrencilere kırtasiye desteği

Kaynak: