Yağışlar fidan dikimine yaradı

Yağışların devam etmesi ve serin hava nedeniyle Konya'nın bozkırlarına fidan dikiminin bir ay erken başlaması planlanıyor
Yağışlar fidan dikimine yaradı

Sonbaharda yağışların devam etmesi ve serin hava sebebiyle fidan dikiminin erken başlaması planlanıyor.

Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'daki Olcay, Altınanapa, Doğanhisar, Ereğli, Seydişehir ve Ermenek olmak üzere 6 fidanlıkta yaklaşık 24 milyon fidan bulunduğunu söyledi. 

Yetiştirilen fidanları halkla bütünleşerek toprakla buluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Karacabey, genel itibariyle bölgede fidan dikiminin kasım ayında başladığını ancak bu yıl yağışların devam etmesi nedeniyle erken dikimin gündeme geldiğini dile getirdi.

Fidanlıklarda son zamanlarda kurak bölgelere katkı sağlayacak fidanların üretimine de yöneldiklerini belirten Karacabey, şunları kaydetti:

"Dikim bir aya kadar başlayacak. Konya için dikimler normalde 1 Kasım'da başlıyor. Yağmurlar devam ettiği için erkene alınabilir. Fidan dikiminde toprağın ve yağışın durumuna bakıyoruz. Havalar serinlediğinde fidanların büyümelerini durdurup uyku haline geçmesi gerekiyor. Şu günlerde de havalar serin gidiyor. Normalde 1 Kasım'da başlayan fidan dikimini, 15 Ekim'e hatta daha erkene de alabiliriz" dedi.

Karacabey, fidanlıklarda 72 çeşit fidan üretildiğini sözlerine ekledi.