'Yahudi yerleşimleri konusunda endişeliyiz'

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile yaptığı görüşmesinde, bölgede artan şiddet ve yeni Yahudi yerleşimleri konusunda duyduğu endişeyi dile getirdi.
'Yahudi yerleşimleri konusunda endişeliyiz'

ABD Dışişleri Bakanı John KerryFilistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinde Washington yönetiminin iki devletli çözüme olan bağlılığını vurguladı ve bölgede artan şiddet ile yeni Yahudi yerleşimleri konusunda duyduğu endişeyi dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığından sözcü John Kirby'ye atfen yapılan yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın New York'ta bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, Kerry ile Abbas'ın bölgesel sorunları ele aldığı ve iki ülkenin de desteklediği iki devletli çözüm yolunda atılabilecek yapıcı adımların konuşulduğu kaydedildi.

ABD'nin iki devletli çözüme olan bağlılığını bir kez daha vurgulayan Kerry, bölgede artan şiddet ve yeni Yahudi yerleşimleri konusunda duyduğu endişeyi dile getirdi.

Açıklamada ayrıca, bölgede barış ümitlerinin artırılması yolunda önemli ortaklarla çalışmaya devam edilmesi ve bu amacı sekteye uğratacak tüm adımlardan uzak durulması konusunda Kerry ile Abbas'ın mutabık kaldığının altı çizildi.