Yakup Barınlı AK Parti'den aday adayı oldu

Yakup Barınlı AK Parti'den Konya milletvekili aday adayı oldu.
Yakup Barınlı AK Parti'den aday adayı oldu

Genç Müsiad eski Başkanı Yakup Barınlı AK Parti'den Konya milletvekili aday adayı oldu. Konya'da STK çalışmlarıyla ön plana çıkan Barınlı Konya'yı temsil edecek en genç aday adaylarından.

Yakup Barınlı kimdir?

Aslen Konya’nın Beyşehir İlçesi’nden olan Yakup BARINLI, babasının din görevlisi olması nedeniyle görev yaptığı Konya'nın Çumra İlçesi’nde dört çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olarak 22 Haziran 1984 yılında dünyaya geldi.

İlkokulu Konya Kurtuluş İlkokulu’nda tamamladıktan sonra Uluırmak Nuraniye Kuran Kursu’nda hafızlık eğitimi aldı. Hafızlığını tamamlamasının ardından Uluırmak İlköğretim Okulu’nda ilköğretimi tamamladı. Ardından Muhittin Güzelkılıç Lisesi’nde eğitimine devam etti. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümünü kazandı. Bu bölümden mezun olan BARINLI, Necmettin Erbakan Üniversitesi İnovasyon Ekonomisi ve Büyüme Anabilim dalında Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.

Henüz öğrencilik yıllarında STK’lar ile yakından ilgilenmeye başlayan Yakup BARINLI, “Daha Yaşanılabilir Türkiye” hayali için sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev yaptı. 1997-2007 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği'nde aktif görevlerde yer alan BARINLI, okul başkanlıkları, danışmanlıklar, ilçe yönetim kurulu üyeliği ve Ortaöğretim başkanlığı görevlerinde bulundu.

İdealist bir girişimci olan Yakup BARINLI, Üniversiteye başladığı ilk dönem olan 2004 yılında “İKLİM AJANS Reklam Hizmetleri”ni, 2008 yılında “MEDYA PLAZA Kurumsal Reklam Hizmetleri”ni, 2010 yılında ise, “NOV Organizasyon PR Hizmetleri”ni kurdu. 2013 yılında Yiyecek-İçecek sektörüne girerek “SULTAN MAKAMI Restoran Cafe”yi Konya halkının hizmetine sundu.

 Ticarete atılmasının ardından 2008 yılında “Genç MÜSİAD” üyesi oldu. MÜSİAD ailesi içerisinde birçok başarılı çalışmalara imza atan BARINLI, 2010 - 2012 yılları arasında Genç MÜSİAD 4. Dönem Konya Şubesi Başkanlığı görevinde bulundu. Daha sonra 2012-2014 yılları arasında MÜSİAD Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

2009-2011 yılları arasında Konya'da Reklam sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla “Konya Reklamcılar Derneği” kurucuları arasında yer aldı ve bir süre Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

İş dünyasındaki gelişmeleri yakından takip eden ve Gençlerin girişimcilik sürecine katkıda bulunmak için 2013-2014 yıllarında “TOBB Genç Girişimciler” kurulunda Şube Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2013-2014 yıllarında Konya Ticaret Odası 24. Komite Üyeliği görevini yürüten BARINLI, 2015 yılından itibaren de Konya Ticaret Odası 24. Komite Meclis Üyeliği görevine devam etmektedir. Ayrıca STK çalışmalarını sürdüren BARINLI, Türkiye Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Yönetim Kurulu Üyeliğine ve Erdemli Yöneticiler Akademisi Derneği (EYAD) Şube Başkan Yardımcılığı’na devam etmektedir.

2007 yılından bu yana evli olan Yakup BARINLI, bir kız ve bir erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.