Yalan üzerine bir kampanya bina etmiş durumdalar

Sağlık Bakanı Akdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının bu referandum için bir kampanya stratejileri var, sürekli olarak çarpıtma, sürekli olarak yalan üzerine bir kampanya bina etmiş durumdalar." dedi.
Yalan üzerine bir kampanya bina etmiş durumdalar

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 16 Nisan'daki halk oylaması çalışmaları kapsamında geldiği Erzurum'da AK Parti Erzurum İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Seçim yaklaştıkça kararsız seçmenlerin büyük çoğunluğunun da karar vermeye başladığını ifade eden Akdağ, "Elimizden geldiği kadar doğruları, birilerinin çarpıtmaya çalıştığı gerçekleri halkımıza anlatmaya devam edeceğiz. Bunu gür sesle yapacağız. Her türlü imkanı kullanarak yapacağız. CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının bu referandum için bir kampanya stratejileri var, sürekli olarak çarpıtma, sürekli olarak yalan üzerine bir kampanya bina etmiş durumdalar. Kendilerine yurtdışından getirdikleri reklamcı danışmanlarının tavsiyesiyle bunları yaptıklarını düşünüyorum." diye konuştu.

"Milletin hakimiyetini tamamlıyoruz"

Bakan Akdağ, şunları kaydetti:

"Yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin temeli milletin hakimiyetinin, egemenliğinin üstüne başka bir egemenliğinin gelmesine mani olmaktır. Ana yaklaşım noktamız budur. Bu anayasada, bunun için yargının bir anlamda tayinleri yapan, düzenlemeyi yapan Hakimler Savcılar Kurulunun üyelerinin artık seçilmemişler arasından değil, doğrudan doğruya seçilmişler tarafından belirlenmesini getiriyoruz. Yeni sistemde bu kurulun üyelerinin bir kısmını seçilmiş cumhurbaşkanı getiriyor, başka bir bölümünü de seçilmiş Meclis getiriyor. Dikkat edin burada hakim olan kimdir, millettir. Oysa mevcut sistemde, üyelerin bir kısmını cumhurbaşkanı seçerken önemli bir kısmı da Danıştay, Yargıtay tarafından doğrudan yargıçlar arasından belirleniyor. Milletin buradaki hakimiyeti yarım bir hakimiyettir. Şimdi hakimiyeti tamamlıyoruz."

Akdağ, yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile her türlü güç odaklarının hükümetler üzerindeki gizli, saklı müdahalelerine mani olunacağını vurguladı.

AK Parti'nin 2002'de yüzde 34 oy alarak iktidara geldiğini hatırlatan Akdağ, şunları aktardı:

"Mecliste milletin gücünü arttırıyoruz. Gençlerin Meclise girmesinin önünü açıyoruz. Bütün mesele milletin gücünü arttırmak. Kılıçdaroğlu'nun da onun yanında duran diğerlerinin de birlikte 'hayır' cephesine katılmış olan HDP'nin de FETÖ'cülerin de HDP'nin arkasındaki PKK'nın da onların hepsinin arkasındaki bazı Avrupalı ülkelerin de endişesi bu. Türkiye'de geçmişte birçok kere demokrasiyi sekteye uğrattılar, darbeler yaptılar, ekonominin üzerinde oyunlar oynadılar, bunları yapamayacaklarını görüyorlar. Hakimiyetin güçlü biçimde tamamen milletin eline geçmesi onları ürkütüyor, korkutuyor."