Yalnız minare camisine kavuşacak!

İzmir-Tire karayolunu kullananların dikkatini çeken 2. Abdülhamid dönemine ait ‘yalnız minare’ camisine kavuşacak. 1940’lı yıllarda ‘yol geçecek’ gerekçesiyle yıkılan Rahmanlar Camisi, yeniden aslına uygun inşa edilecek.
Yalnız minare camisine kavuşacak!

Osmanlı Padişahı İkinci Abdülhamid Han döneminde vakıf eseri olarak inşa edilen külliyenin parçası olan Rahmanlar Camisi, 1940’lı yıllarda yapılan İzmir-Ödemiş karayolunun güzergahında kaldığı gerekçesiyle yıkıldı. Bu yıkım işlemi sırasında külliyenin sadece minaresi ayakta kaldı.

Minare, yaklaşık 78 yıldır Ödemiş-Tire karayolundan geçenlerin dikkatini çekiyor. Bölgeye yeniden cami yapılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. Caminin projesi hazırlanırken, önümüzdeki günlerde hazırlanacak protokolle ibadethanenin yapımı için ilk kazma vurulacak. Rahman Camisi’nin gelecek yıl ibadete açılması planlanıyor.

GELECEK RAMAZAN’DA AÇILACAK

Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Fethi Koç, atalarının mührü ve emaneti olan eserleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çalıştıklarını söyledi. Rahmanlar Camisi’nin yol çalışması sırasında yanındaki medreseyle beraber yok olduğunu, sadece minaresinin kaldığını belirten Koç, “Önceliği karayolunda görerek bu külliyeyi yıkmışlar. Minareyi de o günün teknolojisi yeterli olmadığı için yıkamadıklarını düşünüyoruz” dedi. Minareyle ilgili tamirat çalışmalarına 2 yıl önce başladıklarını anlatan Koç,”Yanına da camiyi yapacağız. Şu an resmi işlemler son aşamada; nasip olursa 2019’un ramazanında açmak istiyoruz. Projesi çizildi, her şeyi hazır. İmza için Sayın Hakan Çavuşoğlu’nun onayına sunuldu. İnşallah bu camiyi mahalle halkına ve şehrimize kazandıracağız” diye konuştu.