Yalnızçam'da sömestir yoğunluğu

Ardahan'da, yarıyıl tatiline giren öğrenciler ile hafta sonunu fırsat bilen kayaksevenlerin akın ettiği Yalnızçam kayak tesisleri, en yoğun günlerinden birini yaşadı- ARÜ Rektörü Prof. Dr Biber:- "Burası Ardahan için çok önemli bir tesis. Konaklama imkanl
Yalnızçam'da sömestir yoğunluğu

ARDAHAN (AA) - Ardahan'da yörenin en gözde kayak merkezlerinden Yalnızçam Kayak Merkezi'nde, yarıyıl tatiline giren öğrenciler ile kayakseverlerce yoğunluk oluşturuldu.

Hafta sonu tatilini fırsat bilen kayakseverler ile sömestir tatiline giren öğrenciler, kentte yapılan yatırımla Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olmaya aday hale getirilen ve yörenin en gözde merkezlerinden Yalnızçam Kayak Merkezi'ne akın etti.

Yoğunluk oluşan kayak merkezinde öğrenciler ve kayakseverler aileleri ile kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Minik öğrencilerin ailelerinin yardımıyla kayak yaptığı Yalnızçam'da bazı çocukların ellerindeki balonlarla kaydığı görüldü.

Hafta sonu tatili sebebiyle kayak yapmak için Yalnızçam'a gelen Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Mehmet Biber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havanın güzel olduğunu belirterek, keyifli bir gün yaşadıklarını söyledi.

Kayak merkezinde 3 Şubat'ta açılışı planlanan telesiyej hattıyla Yalnızçam'ın cazibe merkezi olacağına işaret eden Biber, "Bugün hava güneşli ve çok güzel. Kar ve pistlerimiz de çok güzel. Gençlerimiz çok ilgi duymuşlar. Burası Ardahan için çok önemli bir tesis. Konaklama imkanları arttıkça Türkiye'nin sayılı kayak merkezlerinden biri olur ümidindeyiz, bu potansiyel burada var." dedi.

Biber, Ardahan'ın kış turizminde önemli bir potansiyele sahip olduğunu, bu nedenle iş adamlarının bölgeye yatırım yapması halinde kazanacaklarını sözlerine ekledi.

Yalnızçam'a ailesiyle gelen çocuklardan 3,5 yaşındaki Nisan Çoban da kaymayı çok sevdiğini belirterek, yeniden kayak için Yalnızçam'a gelmek istediğini dile getirdi.

Kaynak: